Harmonie Kunst & Vriendschap luidt op 14 januari het nieuwe jaar in met haar jaarlijkse nieuwjaarsconcert in theater de Speeldoos. Ook nu weer zal er ruime gelegenheid zijn voor jong vughts talent om voor het voetlicht te treden. Speciale gast is dit jaar jongerenkoor Bright Voices. Ook zullen enkele talentvolle leden van het eigen orkest met solistische optredens op de voorgrond staan. Niet voor niets heet het programma dit jaar “In the Spotlights”.
Kunst & Vriendschap
Het jubileumjaar rond het 140-jarig bestaan van de oudste vughtse muziekvereniging ligt nog maar net achter ons, of de muzikanten van Kunst & Vriendschap beginnen met een sterk muzikaal programma alweer aan het 141-ste jaar. In 2016 werd het jubileum met diverse evenementen gevierd, waarvan het nieuwjaarsconcert met Charly Luske, een concertreis naar Oranienburg en het jubileumconcert in het Maurick College de onbetwiste hoogtepunten waren. Ook na zovele jaren blijven de muzikanten onverdroten werken aan vooruitgang en vernieuwing, waarbij niet alleen de eigen jeugdleden voortdurend de uitdaging aangaan, maar waar ook steeds weer aan jonge muzikale vughtenaren een podium wordt geboden. Ook het opleidingsorkest Rappo Grande is er dit jaar weer bij en zij zal onder leiding van dirigent Alphons van Stenis een drietal werken spelen. Er wordt momenteel nog hard gerepeteerd, want deze jeugdige muzikanten krijgen niet de makkelijkste werken voor de kiezen. Dat ze hier wel raad mee weten zullen ze op 14 januari bewijzen.
Het harmonie-orkest brengt –eveneens onder leiding van Alphons van Stenis- een zeer gevarieerd programma, uiteenlopend van een echte spaanse paso doble tot muziek uit de nog immer populaire musical Soldaat van Oranje. Ook het speciaal voor het 140-jarig jubileum gecomponeerde werk “Art of Friendship” ontbreekt uiteraard niet. Trompettist en winnaar van het Maurick Muziek Concours Mark Swinkels laat iedereen wegzwijmelen bij het fantastische nummer “Sorry”, bekend van Kyteman. Hij zal deze avond echter niet de enige solist zijn die in de spotlights treedt.
Bright Voices
Speciale gasten zijn dit jaar de leden van het vughtse jongerenkoor Bright Voices. Dit koor is precies een jaar geleden gevormd en heeft haar thuisbasis in jongerencentrum Elzenburg. De 10 jeugdige zangers en zangeressen timmeren enthousiast aan de weg en treden pas sinds kort op. Bright Voices zal naast een aantal eigen nummers ook samen met het orkest van Kunst & Vriendschap enkele nummers brengen. Het optreden met een 65-koppig orkest is voor hen een nieuwe ervaring, maar de repetities beloven veel goeds en tijdens een bezoek aan dit nieuwjaarsconcert zult u beslist verrast worden door de samenwerking van een heel oude met een hele jonge vughtse vereniging.
Het nieuwjaarsconcert van Kunst & Vriendschap met Bright Voices vindt plaats op zaterdag 14 januari om 20.00 uur in Theater de Speeldoos te Vught. Kaarten kosten slechts €7,50 en zijn te koop aan de kassa van de Speeldoos of via www.theaterdespeeldoos.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *