De kennis rond keuken- en geneesachtige kruiden is bijna zo oud als de mensheid. Van generatie op generatie werd de kennis over het gebruik en de helende kracht van kruiden overgebracht en bijgesteld.
Vaak kregen de planten een naam die aansloot bij het gebruik van de plant. Denk maar eens aan namen als leverkruid, smeerwortel, moederkruid, bijvoet, enz.
Tegenwoordig wordt door steeds meer mensen bewust gekozen voor een gezonde en natuurlijke levenswijze. Doordat dit jaren op de achtergrond is geplaatst, missen we de handvaten. Welke kruiden kan ik gebruiken, wat zijn de werkzame bestanddelen, waar kan ik ze vinden en hoe pas ik ze toe?
In deze cursus leer je de geneeskrachtige werking en toepassingen van meerdere kruiden. De cursus vindt plaats op een prachtige locatie aan de rand van de Gemeente Oisterwijk bij Hanneke de Brouwer (www.kruidofzo.nl), Oirschotseweg 69, 5066 CH Moergestel. De locatie is gelegen tegenover het natuurgebied Moergestels Broek. Hanneke laat u daar kennismaken met een enorme rijkdom aan planten. Tijdens de cursus kunt u zelf de kruiden uit de tuin van Hanneke plukken en verwerken tot een zalf, olie, thee, smoothie, soep of in een recept.
Wanneer:                                         dinsdagavond van 19.30 tot 22.00 uur
Aantal lessen:                              6  en 1 terugkomavond
Aantal cursisten:                       minimaal 10 / Maximaal 15
Data:                                                   24 en 31 mei, 7, 21, en 28 juni  en 5 juli 2016
Terugkomavond:                      6 september 2016
Voorkennis:                                  enige kennis van planten is vereist
Bent u geïnteresseerd geraakt in deze cursus?
Aanmelden kan tot 15 mei, per email bij Elly Aarts, ben.elly@live.nl. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Graag wil ik u wijzen op de Kruidenquiz op onze website; www.ivnoisterwijk.nl , waar u uw kruidenkennis al vast een beetje kunt testen.

IVN-Oisterwijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *