De Klender

 1. Park Lambertus kerk Haaren

  12 december 2018 om 19:30
 2. Lezing over de Gilden Vught

  12 december 2018 om 19:30
 3. IJsbaan Vught

  14 december 2018 om 00:00 - 6 januari 2019 om 23:59
 4. Gerard van Maasakkers – 40 Jaar Liedjes

  14 december 2018 om 08:00 - 22:30
 5. Winterparadijs Udenhout

  14 december 2018 om 19:00

Familie berichten

21 november 2017 Familieberichten op HelvoirtNet

Het is mogelijk om op de nieuwssite van Helvoirt.n...

Koninklijke Onderscheiding voor Jan Peters

Foto: Archief Foto Pijnenburg

De heer Jan Peters uit Helvoirt is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. De versierselen behorende bij deze Koninklijke Onderscheiding werden uitgereikt door locoburgemeester Carine Blom van de gemeente Haaren op woensdag 10 oktober 2018 om 17.30 uur in het Noord Brabants Museum in ’s-Hertogenbosch tijdens het symposium van Enexis. 

Ir. J.C.F.M. Peters (66 jaar) gaat in het najaar van 2018 met pensioen. Hij was directeur Asset Management bij de Enexis Holding en werkt sinds 2017 bij Enpuls (onderdeel Enexis Holding NV). 

Jan Peters ontplooide de volgende activiteiten:

Decorandus heeft sinds 1986 diverse functies vervuld bij Enexis Holding NV, in het bijzonder bij Enexis Netbeheer. Hij was o.a. betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe activiteiten en innovatie, zoals warmteprojecten. Tot 2016 was hij directeur Asset Management en was hij verantwoordelijk voor het ontwerpen, doen realiseren, onderhouden en het vernieuwen van zowel het gas- als elektriciteitsnetwerk voor bijna drie miljoen huishoudens en bedrijven in vijf provincies.

Hij was één van de pioniers in Nederland op het gebied van risico-gebaseerd onderhoudsmanagement in de netwerksector. Onder zijn leiding was Enexis het eerste bedrijf dat volledig gecertificeerd werd op basis van de internationale standaard voor Risk Based Asset Mangement. Daarnaast was hij lid van het Enexis-brede directieteam en heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan de strategische doorontwikkeling van Enexis als geheel.

Verder was hij één van de pioniers met elektrisch rijden, zowel voor het faciliteren van de groei ervan in Nederland, als het onderzoeken van de invloed van elektrisch rijden op elektriciteitsnetwerken. Daarnaast zijn door zijn implementatie van distributie-automatisering de netwerken voorbereid op de toekomst en is de betrouwbaarheid verbeterd. Sinds 2017 zet hij zijn werkzaamheden voort bij Enpuls (onderdeel van de Enexis Holding NV): een samenwerking met gemeenten en provincies om te werken aan de transitie naar een duurzaam energiesysteem. Hiervoor zijn gebiedsplannen ontwikkeld en zijn concrete duurzame (warmte) projecten in gang gezet.

Tevens heeft hij een leidende rol gehad in diverse stuurgroepen, zoals het beheer van de ondergrondse ruimte, het voorkomen van graafschades en de internationale belangenbehartiging van netbeheerders in Europa.

Daarnaast ontplooide/ontplooit hij de volgende vrijwillige activiteiten (al dan niet gerelateerd aan de hoofdfunctie):

1974- 1979       vrijwilliger bij het Bisdom Nyuendo Rwanda. Betrokkene heeft een warmte-krachtcentrale voor een lokaal ziekenhuis ontwikkeld en laten bouwen.

1992 – heden   voorzitter van de buurtvereniging Joris  Vendel in Helvoirt.

2009 –  heden   initiatiefnemer en penningmeester van de Stichting ElaadNL te ‘s-Hertogenbosch. Het betreft een samenwerkingsverband van netbeheerders. Mede dankzij betrokkene heeft de stichting ervoor gezorgd dat bestuurders van elektrische auto’s in heel Nederland op een correcte manier gebruik kunnen maken van de publieke oplaadinfrastructuur.

2013 – heden   vicevoorzitter van de Parochie Heilige Edith Stein te Vught.

Daarnaast is hij collectant voor de jaarlijkse Vastenaktie van de Parochie Heilige Edith Stein te Vught .

Pelgrims Edith Stein zoeken steun bij de Troosteres der Bedroefden tijdens bedevaart Kevelaer
Zo en dan nu, muziek…….

CC Corvers Column

9 november 2018 CC Corvers Column: Harry

Zo doet Harry dat! Gewoon zeggen wat je weet. Heel...

Rubriek: Huyswerk

20 september 2018 Huiswerk: Wat heeft ons kabinet in petto voor de woningmarkt in 2019?

Er klonk een positief geluid, want veruit het groo...

10 oktober 2018 in Voorpagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.