Kleine beestjes in en langs de Heiloop

 

IVN Oisterwijk organiseert in samenwerking met LNMH Haaren een (gratis) excursie voor iedereen die van “Kleine Beestjes” houdt.
Plaats: Langs de Heiloop tegenover het dal van de Beerze. Parkeren op het parkeerterrein aan de Logtsebaan in Oisterwijk.
 Tijd: woensdagmiddag 13 juli om 14.00 uur.
Kijk met ons naar de kleine kriebelbeestjes: ze komen waarschijnlijk ook in uw eigen tuin voor.
Er leven heel veel kleine beestjes op onze wereld en ze komen overal op aarde voor, ook in Nederland. In ons land leven ongeveer 650 soorten spinnen en ruim 20.000 soorten insecten. Er zijn al meer dan 1 miljoen insectensoorten beschreven op de wereld en zelfs vandaag de dag worden er telkens nog nieuwe insecten ontdekt, ook in Nederland. Insecten sterven ook uit of verdwijnen tijdelijk. Waarom? Kom en luister naar ons verhaal!
Weet u (nog) niet zoveel over dit kleine spul? Geen nood want ook wij leren elke dag bij. En wilt u wel eens nader kennismaken met al die kruipende, vliegende, kleurige en vaak verborgen beestjes? Dan bent u van harte welkom. Dit is uw kans om kennis te maken met en u zich te verwonderen over de diversiteit aan insecten die o.a. op allerlei schermbloemigen zitten en tussen het gras kruipen, onder een brandnetelblad hangen, maar ook gewoon rondvliegen.
U bent van harte welkom!

LNMHIVN-Oisterwijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *