aanplakSinds vorige week prijkt de wens van Ryan Hanegraaf en Leander de Groot op de aanplakdeur van het pomphuisje in Helvoirt. Het pomphuisje staat midden in dorp Helvoirt tegenover de H. Nicoilaaskerk. De pomp diende in vroegere tijden als informatiebron voor de dorpelingen die er water kwamen halen. Van Ryan en Leander hangt er nu de de volgende boodschap:
 ‘Wij willen graag dat er over 50 jaar in Helvoirt een sjiek bejaardenhuis is en de mensen die er wonen kunnen makkelijk met hun kleinkinderen naar een speeltuin gaan. De speeltuin en bejaardenhuis staan naast de school.’
Met deze tekst sluiten de beide leerlingen van de Dr Landmanschool aan bij een actuele ontwikkeling in Helvoirt. De bouw van een nieuwe verzorgingshuis is onlangs gestart en de ontwikkeling van een speels centrumplan onder de naam HelvoirThuis is in volle gang. Ryan en Leander hebben allebei zitting in de leerlingenraad van de Helvoirtse basisschool. Met enige regelmaat denken ze in bijeenkomsten van die leerlingenraad na over dingen die verbeterd kunnen worden.
Toekomst van het dorp
Kinderen na laten denken over heden en toekomst van dorp Helvoirt is onderdeel van de activiteiten die de redactie van maandblad ’t Pomphuiske onderneemt in het kader van de 50e jaargang. De redactie zoekt in dit jubileumjaar nadrukkelijk aansluiting bij vragen en wensen die in de toekomst liggen. Als enige basisschool in Helvoirt kan de Dr Landmanschool de stem van de jeugd laten klinken. Directie en leerkrachten werken van harte mee om op deze manier in beeld te komen. Adjunct-directeur Marieke Oomes zorgt ervoor dat elke maand leerlingen (telkens van een wisselende leeftijdsgroep) een wens formuleren. De wens in het 1e nummer van de nieuwe jaargang trok al meteen alle aandacht van de voetbalclub. Die wens luidde: Wat zou het gaaf zijn als er over 50 jaar een stadion gebouwd is in Helvoirt. VV-Helvoirt speelt dan de wedstrijden op kunstgras en ik ben lid van de trouwe supportersclub.
Dr Landmanschool
Het team van de Helvoirtse basisschool telt ruim 30 enthousiaste medewerkers. Ze onderkennen het feit dat ze als enige basisschool in Helvoirt een rol van betekenis spelen in het maatschappelijk leven. De school telt 14 groepen met in totaal zo’n kleine 400 leerlingen. Met ingang van het schooljaar 2014/2015 is de nieuwe directeur Winet Roels aangetreden. Winet en haar team gaan een druk schooljaar tegemoet. Na de zomervakantie start de school in een gloednieuwe onderwijsomgeving in het multi-functionele gebouw HelvoirThuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *