Kindercentrum In je Knollentuin in Helvoirt en de Kindertuin in Haaren certificeren zich met keurmerk Groen Licht! Verkeersveiligheid in de kinderopvang

Wethouder Eric van den Dungen reikte op 15 februari verkeerscertificaten Groen Licht! uit aan de teams van twee vestigingen van Kindercentrum in Helvoirt en in Haaren.
Zij ontvingen dit certificaat én label (uitstekend kwaliteitsniveau) omdat ze op meerdere manieren hebben laten zien dat zij zich inzetten voor verkeerseducatie en verkeersveiligheid van jonge kinderen.
Met deze tweede certificering in gemeente Haaren hebben meer dan vijfentachtig kinderdagverblijven en peuterspeelzalen in Brabant een verkeersveiligheidscertificaat of –label Groen Licht!
Ook in 2016 hebben twee kinderdagverblijven in de gemeente Haaren het label Groen Licht! Verworven.
Verkeerseducatie voor de allerkleinsten
De gemeente Haaren zet in op verkeersveiligheid voor alle inwoners en vergeet daarbij de jongste inwoners niet. Ze komen op jonge leeftijd al in aanraking met verkeer en zijn dan ook verkeersdeelnemer. Reden te meer om aandacht te hebben voor deze doelgroep én hun ouders.
De teams in Haaren en in Helvoirt hebben, samen met de kinderen en de ouders, structureel gewerkt aan verkeersveiligheid en verkeersopvoeding. Het certificaat en label is het resultaat van hun inspanningen. De gemeente Haaren is een van de twaalf Brabantse gemeenten die het voor kinderdagopvang voor 0 tot 4 jarigen en peuteropvang mogelijk maakt om zich te certificeren voor verkeersveiligheid.
Brabant gaat voor NUL verkeersdoden
Elk verkeersslachtoffer is er één teveel. In Brabant staat 2017 daarom in het teken van alertheid in het verkeer. Afleiding is tegenwoordig een steeds groter wordend gevaar.
De gemeente en de provincie investeren in goede wegen en verkeersveilige infrastructuur. Steeds meer beseffen we dat veilig verkeersgedrag een cruciale rol speelt. De boodschap van 2017 is: ‘Let u ook op?’. Doe mee en beloof dat u uw ogen op de weg houdt : http://nulverkeersdodenbrabant.nl/de-belofte
Meer weten?
Keurmerk Groen Licht! is ontwikkeld speciaal voor de jongste verkeersdeelnemers (0-4 jaar). Dit verkeerskeurmerk zorgt voor borging en verbreding van het verkeersthema bij jonge kinderen. In Brabant maken diverse gemeenten samen met Edux Onderwijspartners (Ulvenhout) certificering met Groen Licht! mogelijk.
Wilt u meer weten over het project JONGleren in het Verkeer en de Groen Licht!-certificering? Neem dan een kijkje op www.edux.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *