[vc_row rt_row_background_width=”fullwidth” rt_row_content_width=”default” rt_row_style=”default-style” rt_row_height=”” rt_column_gaps=”” rt_row_shadows=”” rt_row_borders=”” rt_bg_effect=”classic” rt_bg_image_repeat=”repeat” rt_bg_size=”cover” rt_bg_position=”right top” rt_bg_attachment=”scroll” rt_bg_layer=”” rt_bg_video_format=”self-hosted”][vc_column rt_bg_effect=”classic” rt_bg_image_repeat=”repeat” rt_bg_size=”auto auto” rt_bg_position=”right top” rt_bg_attachment=”scroll”][vc_single_image image=”44304″ img_size=”full” alignment=”center” onclick=”link_image”][vc_column_text]HELVOIRT –  28 december 2018. De actie met de kerstwensboom in het HelvoirThuis heeft in december geleid tot een ongekend en onverwacht succes. Welgeteld 144 kaartjes ,opgehangen in de wensboom, zijn door cadeauschenkers omgezet in fraai verpakte cadeaus voor kinderen die het niet breed hebben. Daar is het niet bij gebleven. In totaal zijn er zeker 200 cadeautjes naar de voedselbank gebracht. Initiatiefneemster Annemiek Verstijnen uit Helvoirt is verrast door deze spontaniteit en noemt haar actie in een woord: ” Toppie.”
Op de kaartjes in de wensboom stonden cadeausuggesties voor kinderen van gezinnen die bekend zijn bij de Voedselbank Haaren. De eerste 50 kaartjes waren vrij snel weg. De tweede groep van 50 kaartjes was binnen 24 uur verdwenen. Later zijn er nogmaals 44 kaartjes in de wensboom opgehangen. Ook die waren in een mum van tijd door enthousiaste mensen opgehaald. Bij de wensboom troffen zelfs meerder mensen elkaar bij een “lege” kerstboom. De takken van de boom bevatte destijds geen wenskaartjes meer.
Zelf iets bedenken
“Ik kan toch zelf ook een cadeautje bedenken en dan gewoon bij de stapel leggen. Voorbeelden genoeg. “, zo liet een van de teleurgestelde zich ter plaatsen ontvallen. Blijkbaar zijn heel veel mensen op deze wijze heel spontaan zijn gaan denken. Annemiek Verstijnen weet te vertellen dat er 200 cadeautjes naar de Voedselbank Haaren zijn gegaan. Annemiek:” Dit is gewoon toppie. Ik heb van een bekende een bestelbusje mogen lenen om alle pakketjes naar het uitgiftepunt in Biezenmortel te brengen.”
Het zijn kinderen uit Helvoirt en Haaren die een verrassing kregen in de decembermaand. Esch valt niet onder de Voedselbank Haaren. Alle kinderen ontvingen drie cadeautjes terwijl het doel was om alle kinderen een cadeautje te geven. Dat was ook de opzet om dit sociaal project op te starten.
Volgend jaar
Mogelijk krijgt de actie een vervolg in het volgende jaar. Annemiek Verstijnen:” Voor mij is het onbekend of ik er volgend jaar tijd voor heb. Maar mocht ik geen tijd over hebben tijdens mijn stagejaar dan heeft het HelvoirThuis al aangeboden om de actie voort te zetten. Jan van den Boer, de beheerder van het HelvoirThuis vindt het jammer dat het bij deze eerste keer zou blijven.” Op de foto Annemiek Verstijnen, de initiatiefneemster van de zo geslaagde actie, met haar handen vol aan cadeautjes bestemd voor kinderen bekend bij de Voedselbank Haaren.
Van onze correspondent[/vc_column_text][vc_single_image image=”44306″ img_size=”full” alignment=”center” onclick=”link_image”][vc_widget_sidebar sidebar_id=”sidebar-4″][vc_message message_box_style=”3d”]Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net[/vc_message][vc_column_text]
 
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *