Avondwake

Onze parochie kent sinds enige tijd een Avondwakewerkgroep. Een aantal vrijwilligers is door de parochie voor deze taak gevraagd en inmiddels opgeleid om in de Avondwake voor te gaan. Een Avondwake is een gebedsdienst en wordt veelal gehouden op de avond voorafgaande aan de uitvaart of crematie. Indien de nabestaanden het idee hebben om een Avondwake te houden dan is het voldoende om dit te melden bij de pastoor of bij het parochiecentrum. Een van de leden van de avondwakegroep neemt dan per omgaande contact op en maakt een afspraak. Samen met de familie wordt de Avondwake voorbereid.

Samenstellen van de avondwake. Wij hebben een standaardprogrammaboekje voor de Avondwake samengesteld waarvan gebruik gemaakt kan worden. Het is evenwel zeer goed mogelijk om een meer persoonlijke invulling aan de viering te geven en dat in een eigen boekje vorm te geven. De ruimte voor persoonlijke inbreng wordt in overleg met de voorgangers ingevuld. In de Avondwake kan eventueel ook door de familie actief deelgenomen worden: b.v. het aansteken van de kaarsen of het lezen van een tekst.

Muziek De avondwakegroep heeft een eigen dameskoor. Hun repertoire is opgenomen in het standaard programmaboekje en bestaat ook o.a. uit Taizé liederen. Het koor bestaat uit een groep professionele zangeressen o.l.v. dirigent Anton Klerx met vaste begeleiding van organist Ria Klerx.

Naamkruisje. De geloofsgemeenschap maakt een kruisje met daarop de naam van de overledene. Tijdens de Avondwake wordt dit kruisje bevestigd aan de Paaskaars, het symbool van de verrezen Heer. Aan het einde van de uitvaartdienst krijgt dit kruisje een plaatsje achter in de kerk op het gedachtenisbord. Na de Allerzielenviering van 2 november (waarvoor de familie wordt uitgenodigd) wordt dit kruisje aan de familie meegegeven.

Belangrijk De voorgangers willen graag de persoonlijke wensen vertalen naar een zinvolle en persoonlijke Avondwake. Zij hebben ervaring en kennen de mogelijkheden en onmogelijkheden.. De groep staat open voor uw wensen.

contactadres:

Marjo van Gils – Simons tel.; 643112

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *