HELVOIRT – Woensdag 4 januari om 00.15 uur in de nacht, troffen twee jongeren een gewonde mevrouw aan in het pad tussen de oude school (Notenkraker) en de Brandweer kazerne. De twee jeugdige kwamen van hun werk, al fietsend door de Kastanjelaan, en zagen in hun ooghoek de mevrouw liggen in de steeg. De mevrouw, al op leeftijd, bleek met haar fiets daar zodanig gevallen te zijn dat ze nogal warrig was. De fiets lag over het slachtoffer heen. Geen enkel moment twijfelde de jongeren en belde meteen 112. De jongeren verleende eerste hulp en droegen later het slachtoffer over aan de ambulancedienst. De mevrouw, afkomstig uit Helvoirt, is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.
Foto: Bart Meesters
Het is nou niet meteen een doorgaande locatie waar veel mensen langs komen en zeker niet op dit tijdstip maar als deze jongeren niet zo gereageerd hadden als hierboven beschreven staat is het nog maar de vraag hoe en/of deze mevrouw het er verder afgebracht zou hebben. De laatste tijd hebben we, ook via deze site, wel een paar “mopperberichten” over b.v. hangjeugd geplaatst maar deze twee zeer jeugdigen verdienen een pluim. Geweldig wat een goeie actie. Chapeau!
Bron: HelvoirtNet, Foto’s: Bart Meesters

0 Comment

Avarage Rating:
 • 0 / 10
 • Gitje , 4 januari 2017 @ 10:20

  Vind t echt geweldig wat ze gedaan hebben en idd dit mag ook weleens in de publiciteit komen.
  We kunnen trots zijn op veel jeugd in Helvoirt maar die vallen vaak niet op omdat er meer aandacht wordt besteed aan negatieve publiciteit over de jeugd.
  Ik loop allang mee in het jeugdwerk en weet dat er ook heel veel goede dingen worden gedaan door de jeugd.
  Dank jewel Helvoirt. Net, dat jullie dit zo positief op de site hebben gezet en natuurlijk, dank jewel heren die deze vrouw hebben geholpen !!!

 • Ton Schellekens wijkagent , 4 januari 2017 @ 14:01

  Dit is waar het om gaat ! er op het juiste moment voor elkaar zijn !!!
  toppie !!!

  • Marianne van de Langerijt , 8 januari 2017 @ 07:52

   Hé Ton Schellekens groetjes uit Oisterwijk!

 • Riet , 4 januari 2017 @ 14:44

  Jongens geweldig wat jullie gedaan hebben. Gelukkig dat jullie nog eens goed keken wat er aan de hand was.. Jullie verdienen een pluim.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *