Mijn naam is Marcel van Dinther en vanaf 22 november ben ik operationeel expert wijkzorg voor de gemeente Haaren. Dit betekent dat ik sturing geef aan het wijkteam Haaren/Vught en in de gemeente Haaren contact zal onderhouden met de partners op het gebied van veiligheid en leefbaarheid. Regelmatig heb ik overleg met de burgemeester Jeannette Zwijnenburg en zal veel samenwerken met de Integrale Veiligheidsmedewerkster van de gemeente Haaren Anne-Marie Paijmans.

wijkagent

Tot 1998 heb ik gewerkt bij defensie waarna ik aan de slag ben gegaan bij de politie. Binnen de politie heb ik verschillende functies bekleed waaronder rechercheur, wijkagent, thematische opsporing milieu, informatie rechercheur, lid van de mobiele eenheid, en luchtwaarnemer op de politie helikopter.
De gemeente Haaren valt binnen het politie basisteam Meierij. Bij het basisteam horen de gemeenten Heusden, Vught, Boxtel, Sint-Michielsgestel, Schijndel, Sint-Oedenrode en Haaren. Vanaf oktober 2015 is het basisteam Meierij binnen de Nationale Politie het “team van het vernieuwend werken”.  Een van de veranderingen hiervan is dat het basisteam Meierij is opgedeeld in wijkteams. De gemeente Haaren valt onder het wijkteam Haaren/Vught. Het wijkteam Haaren werkt met een vaste groep collega’s binnen de gemeenten Haaren. Ook de wijkagenten van de gemeente Haaren Ton Schellekens en Hubert van Essen maken deel uit van dit wijkteam. Vanaf de start van het vernieuwend werken maak ik deel uit van het wijkteam Haaren. Ik kan zeggen dat het enthousiaste en betrokken collega’s zijn waar ik erg trots op ben.
Veiligheid en leefbaarheid in je directe omgeving vind ik erg belangrijk. Natuurlijk kan de politie dat niet alleen realiseren. Het is mooi om te zien dat de gemeente Haaren veiligheid erg belangrijk vindt en dat verschillende partners op dit gebied veelvuldig samen werken. Ook de medewerking van u, als inwoner van de gemeente Haaren, is voor de politie onmisbaar. Vaak is de politie afhankelijk van een melding van een alerte
bewoner. Op het gebied van veiligheid gebeurt binnen de gemeente Haaren erg veel. Twee goede initiatieven die het afgelopen jaar binnen de gemeente Haaren zijn opgestart zijn de WhatsApp groepen en de buurtpreventie in Haaren en op recreatiegebied De Noenes. Als u samen met mij, het wijkteam Haaren/Vught en de gemeente wil meewerken aan de veiligheid en leefbaarheid van de gemeente Haaren daag ik u uit om hieraan deel te nemen.
Ik hoop u zo snel mogelijk in de gemeente Haaren te ontmoeten.
Heeft u vragen aan de wijkagenten of het wijkteam Haaren/Vught:  haaren.meierij@politie.nl
Aanmelden buurtpreventie: info@buurtpreventiegemeentehaaren.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *