Wie durft er een milieuvriendelijke auto te delen met de buren?

Het is de bedoeling dat er op korte termijn op 5 plaatsen in Helvoirt stoere BMWi3’s komen te staan. Volledig elektrische auto’s, die door iedereen gebruikt kunnen worden. Even naar de stad, even iemand wegbrengen of ophalen, even … Oh ja, wel even kijken op de app of de auto beschikbaar is en rijden maar! Een milieuvriendelijk vervoermiddel en hij staat klaar voor ieder die al die auto’s op de oprit ook niet meer van deze tijd vindt. De BMWi3 staat dus niet bij jou op de oprit, maar hij staat wel ‘in de buurt’. Wil je daar meer van weten? Kom dan op dinsdag 28 juni of donderdag 14 juli naar het HelvoirThuis.
Naar een duurzame participatiemaatschappij
Dag ‘heilige koe’
Steeds meer mensen willen meedoen om te zorgen voor zuivere lucht en voor een beter milieu. De aanhoudende uitstoot van CO2 blijkt consequenties te hebben voor onze gezondheid, auto’s verliezen langzamerhand de status van ‘heilige koe’. We zijn bereid om oplossingen te bedenken. Het gebruik van de buurtbus is daar een voorbeeld van. Maar die rijdt niet ’s avonds en ook niet in het weekend. Dat zijn juist de momenten waarop je persoonlijk vervoer goed kunt gebruiken. En zolang er nog geen trein stopt in Helvoirt, zijn we aangewezen op de auto. Hoe comfortabel is het dan om te weten dat je met een ‘collectieve’ auto alle kanten uit kunt?
Welkom vrijwilliger
Nooit gedacht, maar een auto kan ook mensen bij elkaar brengen…. En zo hoort het in onze opkomende participatiemaatschappij. De inzet van vrijwilligers en de opleving van de betrokkenheid van buren, familie, mantelzorgers leiden steeds meer tot ‘zorgen voor elkaar’. Minder afhankelijk van de overheid en meer kunnen rekenen op je eigen omgeving. Met een deelauto in de buurt ben je in staat een dienst te leveren en zijn ‘afhankelijke’ mensen in staat een dienst te vragen.
SAMEN SLIM RIJDEN (SSR)
In samenwerking met Provincie Noord Brabant en BMW start Coöperatie Duurzame Energie Haaren (DEH) een project om elektrische auto’s te delen. Daarmee willen we een bijdrage leveren aan de vitaliteit van het platteland. Dorp Helvoirt is kwartiermaker voor dit project. Meer schone lucht, betere bereikbaarheid en meer zorg voor elkaar zijn daarbij dé belangrijke elementen. Laat u daarover informeren op dinsdag 28 juni of donderdag 14 juli in het HelvoirThuis. Vanaf 19.30 bent u van harte welkom. Meld u aan bij samenrijden@deh-energie.nl.
Marcel Kloprogge
Coöperatie Duurzame Energie Haaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *