Freaky Events presentatie alcohol en drugs in uitgaansleven 2015Omdat (overmatig) drank- en drugsgebruik op evenementen een actueel issue is, heeft stichting Freaky Events (de organisatoren van Freaky Tuesday) maandagavond in samenwerking met de EHBO-vereniging Helvoirt een informatieavond georganiseerd over uitgaan, alcohol en drugs. De presentatie, gehouden bij Van Iersel in Biezenmortel, werd verzorgd door een expert van Novadic Kentron, het netwerk voor verslavingszorg. De 60 aanwezige geïnteresseerden kregen in korte tijd veel informatie over de eigenschappen en risico’s van de verschillende middelen, de kenmerken van gebruikers en de manier waarop hulpverleners met probleemgevallen om dienen te gaan. De aanwezigen van de EHBO vereniging Helvoirt en Haaren, de organisatie van Helvoirts Weekend en de commissie, beveiliging en vrijwilligers van Freaky Events waren na afloop enthousiast over de vele nuttige informatie die zij deze avond in Biezenmortel te horen kregen.
Wat feiten ter bewustwording uit het Grote Uitgaansonderzoek 2013 Trimbos:
• de jaarprevalentie van ecstasygebruik onder uitgaanders die in het afgelopen jaar nooit een party/festival hebben bezocht is bijna 10% en onder uitgaanders die in het afgelopen jaar een paar keer per maand een party/festival hebben bezocht op ruim 78%.
• Bijna alle uitgaanders gebruiken alcohol. Hun alcoholinname tijdens het uitgaan is stevig. Deze aantallen staan nog los van het gebruik voorafgaand aan het uitgaan
• De helft van de uitgaanders heeft het afgelopen jaar cannabis gebruikt. Dat is ongeveer vier keer zo hoog als gemiddeld voor hun leeftijdsgenoten in de algemene bevolking.

Freaky Events presentatie alcohol en drugs in uitgaansleven 2015-2
Geïnteresseerden in de digitale Powerpoint presentatie kunnen een mail sturen naar freakyevents@gmail.com  .

klik op foto voor vergroting

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *