Jaarbijeenkomst TinH, er moet nog veel gebeuren

Donderdag 17 november was de eerste jaarbijeenkomst voor gebruikers van het HelvoirThuis. Door middel van een presentatie op het grote scherm werden een 40 tal bezoekers door het programma heen geloodst. De presentatie was in handen van Karin Traa en Anke Poels van TinH. De rode draad die door de hele avond liep was; “we hebben nog veel mensen nodig en door samenwerking kan het HelvoirThuis een succes worden voor iedereen”.
hhuis-03Ook werden de vaste medewerkers, Jan van den Boer, Sietske van Iersel en Gerry van Hattum voorgesteld en tevens werd er verteld wat hun taken zijn. Het merendeel van de medewerkers zijn vrijwilligers die, bleek uit een onderzoek, gemiddeld ieder 6 uur per week werkzaam zijn. Dit is nogal een groot aantal uren en door Sietske werd dan ook een oproep gedaan om op zoek te gaan naar nog meer vrijwilligers.
hhuis-01Burgemeester Zwijnenburg kwam aan het woord en ze vertelde dat het om een “fantastisch supergebouw gaat wat er in Helvoirt staat”. “Er moet zo links en rechts wat water bij de wijn gedaan worden om iedereen tevreden te houden binnen dit gebouw”, aldus Burgemeester Jeannette Zwijnenburg- Van der Vliet. Maar ze zag de toekomst met vertrouwen tegemoet.
Een vraag van een kleine toneelvereniging die niet past binnen HelvoirThuis, maakte nogal wat los bij sommige aanwezigen. Deze vereniging kan het financieel niet rondkrijgen om daar hun oefenavonden te realiseren. Eigenlijk moet zo’n huis, juist met ook een cultureel doel, open staan voor dergelijke verenigingen, vind men en dus zal er naar een oplossing gezocht worden.
TinH is op zoek naar sponsoring en wil graag iemand daarvoor in het bestuur hebben. De inkomsten van zaalhuur en de consumpties moeten de exploitatie dekkend maken en dat gaat voorlopig nog lang niet. TinH kan dus ook niet zomaar een zaal gratis of met korting verhuren. In de toekomst zal er dus gezocht gaan worden naar middelen zoals sponsering.
Na de pauze was er de rondvraag en werden er een aantal huishoudelijke vragen gesteld. Waarna iedereen een gedicht voorgeschoteld kreeg wat volgens het bestuur paste bij deze avond en bij HelvoirThuis.
” Steen op steen “
Het lijkt altijd onmogelijk,
totdat het gedaan is
een steentje bij te dragen
in dit houvastloze universum.
Steen op steen
vertelt een verhaal over onszelf
over de punten bij elkaar,
en de bodem die verbonden is met alles.
Je moet het doen met
wat je in je handen hebt
gevormd door de elementen
bewerkt, zodat een huis ontstaat.
Met allemaal unieke stukken
bij de gratie van hetzelfde
op weg naar een betere wereld
een steen: leven doet leven.
Aleksandra Baltissen

AAA reactie

3 Comments

Avarage Rating:
  • 0 / 10
  • Anke Poels , 18 november 2016 @ 06:52

    Mooi stukje!! Goed beschreven!!

  • ondernemer , 18 november 2016 @ 19:20

    sponsers ? Het is toch voor alle Helvoirtse bewoners . Van de vorige sponsers die mee hebben geholpen hangt ook geen vermelding in het Helvoirthuis .

  • Frans van Lith , 19 november 2016 @ 22:19

    Ik las op internet een goed voorbeeld van hoe een gemeente op een betere manier subsidie verleend aan verenigingen die gebruik maken van een sociaal culturele voorziening:
    een vereniging die een zaal gebruikt voor activiteiten hoeft daar niets voor te betalen maar de gemeente betaald de huur aan het centrum; een vereniging die een activiteit organiseert dat geld oplevert, die moeten een bijdrage leveren en een kleine bijdrage levert de gemeente; alle overige gebruikers, niet zijnde verenigingen uit de gemeente, betalen het volle pond. Wat is hier zo goed aan: een vereniging die veel activiteiten organiseert, en dus veel inwoners actief heeft, wordt ook veel gesubsidieerd door de gemeente. Idee voor de gemeente Haaren? Kost even veel, maar is rechtvaardiger aan het toekennen van de subsidies.
    Ander voordeel: activeert verenigingen om veel activiteiten te organiseren en daar varen de inwoners wel bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *