Even willen we ons verhaal kwijt over het huren van een appartement van ’t Heem en Woonveste. Medio augustus krijgen wij  een mooie folder toegestuurd over de mogelijkheid een nieuw appartement te huren in Helvoirt.
Er worden 50 nieuwe senioren appartementen gebouwd op de plek van de Leyehof. Na rijp beraad hebben we besloten om te kijken of we er een kunnen huren. Op een info morgen krijgen we info en het lijkt ons een goed idee om hier op in te schrijven. Dus wij inschrijven  en  meteen gevraagd naar de mogelijkheden als ons huis niet zou worden verkocht en als het te snel zou worden verkocht. Het laatste  gebeurd dus wij blij dat het zo snel rond was. De oplevering van de appartementen zou in de loop van Aug. Plaats vinden dus de overschrijving van ons huis wordt vast gesteld half september.
Wat schetst onze verbazing dat wij in De Meijerij lezen dat de op levering begin oktober zou plaats vinden. Hiermee kwamen wij in de knoei, maar niet getreurd we hebben een caravan, dus daar tijdelijk in wonen kan. Maar wat schets onze verbazing, op 12 juli wordt ons zo uit het niets verteld op een eerste info bijeenkomst voor de toekomstige huurders dat de oplevering met tenminste een maand en mogelijk langer wordt opgeschoven , dit zonder tussentijds enige info aan de huurders te hebben gegeven. Er wordt doodleuk gezegd dat de regenval van de laatste tijd de oorzaak is dit terwijl het gebouw reeds minimaal 3 maanden glas en waterdicht is. We worden verkeerd of veel te laat voorgelicht. Of zijn er grote fouten gemaakt tijdens de Bouw???
Je zou gezien deze voorgeschiedenis mogen verwachten dat  ’T Heem en Woonveste ons tegemoet zou komen niets is echter minder waar.
Bij de vraag of er tijdelijke huis vesting kan worden geregeld of een financiële tegemoetkoming voor de geleden schade wordt in eerste instantie gezegd dat je mag inschrijven op een vrijkomend senioren appartement aan ”het Hofpad” echter een dag later komt er een telefoontje dat dat niet kan omdat je inkomen iets te hoog is voor deze woning en er is ook in het dorp geen andere woning beschikbaar. Huur maar iets op de particuliere markt wordt er gezegd. Op onze vraag wie de extra kosten betaald komt geen antwoord. Op ons voorstel om tijdelijk een paar kamers bij “De Braecken te huren was het antwoord maar jullie hebben toch geen zorg vraag. Met al dit soort antwoorden zorgt  ’T Heem dat er wel een zorgvraag ontstaat .Of dit is misschien wel de bedoeling.
Wat we deze organisaties mee zouden willen geven Zorg voor een goede en eerlijke voorlichting voor uw huidige en toekomstige klanten, daarmee wordt een hoop stress en onvrede mee voorkomen.  Met de Kerst hopen we alle sores te zijn vergeten om met genoegen in ons appartement te wonen.
Ans en Nico Hes

AAA reactie
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *