Helvoirt heeft een knappe 3 punter gepakt bij Best Vooruit. Waarom knap? Lees het elders dit verslag. Toch was een gelijkspel de beste verhouding geweest tussen beide ploegen. Ookal waren er nauwelijks kansen in dit duel, de wedstrijd was op zich toch boeiend om te zien. Er waren veel duels en beide ploegen gaven elkaar niets toe. Tot de slotfase aanbrak. Stijn van Gils profiteerde van een foutje van de Bestste keeper en in de extra tijd werd een kopgoal van Best wegens buitenspel afgekeurd.
Waar alle competitiegenoten in de winterstop hebben kunnen trainen of spelen op kunstgras, zat het voor ons weer eens ouderwets tegen. Met welgeteld 1 veldtraining (afgelopen vrijdag bij ODC), 1 zaaltraining, 2 bezoeken aan het Soccerhome en 2 op het laatste moment afgelaste oefenwedstrijden in de afgelopen 3 weken moest Helvoirt er meteen weer staan. Zonder wedstrijdritme, zonder de nodige trainingen. Dit gold overigens niet alleen voor het 1e, maar voor alle teams van VV Helvoirt. Toch maar weer een signaal dat kunstgras echt nodig is bij ons. En dan moet je tegen Best Vooruit dat al 3 wedstrijden, en waarschijnlijk ook de nodige trainingen, op kunstgras in de benen heeft, dan weet je dat je al meteen een zware opdracht hebt omdat Best Vooruit natuurlijk fitter uit de winterstop is gekomen dan wij. Bij de aftrap zagen de Helvoirtse supporters één man niet op het veld staan. Dat was Rico. Hij stond, en dan overdrijf ik niet, al sinds 26 september 2010 (!) onafgebroken in de basis bij officiële wedstrijden. Na even nagekeken te hebben stond hij in totaal 159 wedstrijden, dan hebben we het over (na)competitie en beker duels, op rij aan de aftrap. Een mooi aantal dus. Volgens mij ook een record bij Helvoirt 1. Een lichte voetblessure stond het echter niet toe deze unieke reeks nog verder uit te breiden want hij begon uit voorzorg op de bank. Het begin ging al gelijk op. Na een kwartier spelen noteerde Helvoirt z’n eerste kans(jes). Menno stuitte van dichtbij op Frank van den Boogaard en toen Collin de bal terugbracht volgde de inzet van Tim die voorlangs ging. Helvoirt had in de 1e helft een licht veldoverwicht maar Best Vooruit was in die fase het dichtst bij de 1-0 toen een vrije schop van Tim Koeman na een half uur spelen de lat trof.
Ook na rust was er nauwelijks krachtsverschil tussen de nr. 13 en nr. 1 van de ranglijst. Best Vooruit kreeg in het eerste kwartier wel de mogelijkheden. Jordy ranselde een kopbal van Ronald de Koning uit de korte hoek en keerde even later het schot van Kenneth van de Wiel. Helvoirt kreeg ook wel de mogelijkheden, maar speelde het (te) vaak slordig uit. Misschien ook wel omdat we nog weinig getraind hebben en het ritme nog missen. Halverwege de 2e helft besloot Roland dan toch z’n joker in het kaartspel te brengen. Hij bracht Rico voor Tim. Richting de slotfase begon de conditie toch een kleine rol te spelen bij Helvoirt maar bleef, ondanks de druk van Best Vooruit, overeind. Xander Scheepens, na een actie, en Kenneth van de Wiel, met een voorzet/schot, zette Jordy nog aan het werk. In de 87e minuut kwam Helvoirt, eigenlijk uit het niets, dan toch op voorsprong. De vrije trap van Luke belandde bij Rico die kon terugleggen en toen doelman van de Boogaard mistastte bood hij Stijn de kans om van dichtbij te scoren en dat vervolgens ook deed. Zo is invaller Rico de Laat dus goud waard, althans, voorlopig. Toch bood hij in de 92e minuut Collin een goede kans op 0-2. Hij omspeelde de ver uit z’n goal gekomen van de Boogaard en Collin moest z’n voorzet uit de draai nemen, maar de matige inzet kon door Bram Toebes van de lijn worden gehaald. De thuisploeg zette een offensief in. In de 94e minuut leidde dat ook tot de gelijkmaker toen Dirk Kroon het hoofd van Kenneth van de Wiel vond die de bal in de lange hoek kopte. Maar het doelpunt van de oud-Helvoirtenaar werd afgekeurd omdat het buitenspel zou zijn geweest. In de extra-extra tijd doorstond Helvoirt nog 2 gevaarlijke hoekschoppen en ontsnapte zo met 3 punten uit Best, maar een gelijkspel was getuige de verhoudingen wel terecht geweest.
Verslag Jurgen HamersNu is het natuurlijk wel makkelijk achteraf praten of dat weinig trainen nu een nadeel was of niet omdat je nu gewonnen hebt, maar het ging richting het slot toch een bepaalde rol spelen bij ons. Komende dinsdag gaan we oefenen in Stadion De Vliert tegen Jupiler League club FC Den Bosch. Het oefenduel begint om 19:45. Als de weergoden goed gezind zijn is komende zondag de derby thuis tegen Real Lunet. Tot volgende week.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *