[vc_row rt_row_background_width=”fullwidth” rt_row_content_width=”default” rt_row_style=”default-style” rt_row_height=”” rt_column_gaps=”” rt_row_shadows=”” rt_row_borders=”” rt_bg_effect=”classic” rt_bg_image_repeat=”repeat” rt_bg_size=”cover” rt_bg_position=”right top” rt_bg_attachment=”scroll” rt_bg_layer=”” rt_bg_video_format=”self-hosted”][vc_column rt_bg_effect=”classic” rt_bg_image_repeat=”repeat” rt_bg_size=”auto auto” rt_bg_position=”right top” rt_bg_attachment=”scroll”][vc_single_image image=”42858″ img_size=”full” alignment=”center” onclick=”link_image”][vc_column_text](Van onze verslaggever) Foto Bart Meesters
HELVOIRT – 13 november.Slechts een op de drie inwoners van Helvoirt voelt zich onveilig. Bijna niemand in Helvoirt is zelf wel eens bestolen of aangevallen. Zeker in de eigen woonbuurt voelt 87 procent van de inwoners zich onbedreigd. Bijna iedereen – 91% – verwacht geen of nauwelijks criminaliteit in de eigen buurt. Wel zijn er klachten over politie en gemeente.
De cijfers staan in de Veiligheidsmonitor 2017 die is opgesteld voor de veiligheidsregio ‘s-Hertogenbosch en 22 november wordt besproken in de gemeenteraad van Haaren. De tabellen geven ook de uitkomsten van de vier dorpskernen van de gemeente. Uit de politiecijfers blijkt dat de (gemelde) misdrijven in Helvoirt zijn teruggelopen ten opzichte van 2014: 12 inbraken per duizend inwoners in 2017 tegen 19 in 2014. Het aantal verkeersongevallen bleef hier ongeveer gelijk.
Hoewel de mensen tevreden zijn over de meeste zaken in hun buurt – verlichting, staat van onderhoud, rommel – zijn er een paar klachten. Liefst 68 procent van de inwoners van Helvoirt ziet dat er in de buurt te hard wordt gereden; 57 procent ervaart dat als overlast. Ook hondenpoep is volgens 65 procent een probleem.
Zo’n 59 procent van de dorpsbewoners vindt dat de politie te weinig zichtbaar is in de buurt. Maar over het algemeen is er vertrouwen in de politie. Niet meer dan  28 procent van de Helvoirtenaren is tevreden over de gemeente als het gaat om leefbaarheid en veiligheid en dat cijfer nam in 2017 ook iets af. Belangrijkste kritiekpunten zijn de gebrekkige informatie uit de gemeente en dat de buurt te weinig wordt betrokken bij de besluitvorming.[/vc_column_text][vc_message message_box_style=”3d”]Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net[/vc_message][vc_widget_sidebar sidebar_id=”sidebar-4″][vc_column_text]
 
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

3 Comments

 • Bas , 13 november 2018 @ 15:28

  “Slechts een op de drie voelt zich onveilig”….. Mag je dat slechts noemen? Wanneer gaan we dit dan wel zorgelijk vinden?

  • Aloys , 13 november 2018 @ 18:57

   Dit lijkt mij een foutje. Je maakt mij niet wijs dat 1/3 van de inwoners van Helvoirt zich onveilig voelt. Het is hier geen Amsterdam !

   • Redactie , 13 november 2018 @ 19:56

    Geen foutje. Vraag 3.2.a ging over veiligheidsbeleving in het algemeen en luidde: “Voelt u zich wel eens onveilig?” Daarop antwoordt 31% ‘ja’ (in 2013 was dat 37%). Daar zitten dus ook gevoelens bij over bv. terrorisme of verkeersstress. Het veiligheidsgevoel in de eigen buurt in Helvoirt is met 87% beter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *