Helvoirt heeft de zege op Rhode een goed vervolg gegeven. WSC werd met 2-0 geklopt. Toch was getuige de wedstrijd een gelijkspel toch wel logischer geweest. Helvoirt speelde in de 1e helft sterk en kwam ook verdiend op voorsprong. In de 2e helft was WSC sterker maar was het Helvoirt dat uit z’n enige kans van de 2e helft de wedstrijd besliste. Rico de Laat liep daarna nog, in kort tijdsbestek, tegen twee domme gele kaarten aan, maar Helvoirt kon met 10 man de zege over de streep trekken.
De wedstrijd begon gelijk goed. Beide ploegen zaten meteen in de wedstrijd want het tempo lag, met name in het eerste half uur, meteen heel hoog. In die fase was het ook Helvoirt dat de mogelijkheden kreeg. De eerste was voor Max. Hij combineerde met Rico door de WSC defensie heen en was het doelman Bart Teurlings die net in kon grijpen voordat Max een poging kon wagen. Rico zelf schoot even later voorlangs. Na het half uur kreeg WSC ook een grote kans. Na een corner van Helvoirt counterde WSC. Mounir Maamar troefde Floris af en ging alleen op Remco af en leek de 0-1 te gaan scoren. Het was echter Floris (of was het Thijs?) die het wist te herstellen door het schot te blokken waardoor het 0-0 bleef. 8 minuten voor rust nam Helvoirt de leiding toen Rico de voorzet van z’n broer eerst op de paal volleerde. Toen kwam de bal via de paal en de rug van Teurlings weer los waardoor Rico alsnog kon scoren. Max schoot daarna nog een vrije schop over en schoot Jordi Fietcher na een goede actie recht in de handen van Remco.
Toch was de 2e helft een kopie van vorige week. Het was niet dat Helvoirt minder ging spelen, maar de tegenstander werd sterker. Het leidde ook al bijna tot de snelle gelijkmaker na rust. Roel Duquesnoy kopte een corner van Maamar goed in, en was het Floris die de bal van de lijn kopte. WSC ging daarna verder onder leiding van, de uitblinker in de 2e helft aan WSC zijde, Mounir Maamar. Zo trok hij na 64 minuten naar binnen en redde Remco prima in de lange hoek op zijn inzet. En kreeg na 71 minuten weer een grote kans. Hij liep bij de 2e paal tegen de harde voorzet van Ugur Ozcan aan, maar, misschien wel door de snelheid, kon geen richting meegeven en kopte daardoor naast. Een minuut later was Helvoirt voor het eerst in de buurt van het WSC doel, maar was het wel gelijk raak. Rens, koud in het veld, maakte een goede actie over rechts, bediende Nick die de bal klaar legde voor de inkomende Max, die vervolgens met een droge knal de voorsprong voor Helvoirt verdubbelde. Ondanks de 2-0 was het gevoel dat Helvoirt de wedstrijd binnen had nog lang niet aanwezig, want WSC creëerde wel veel mogelijkheden en Helvoirt ging in de slotfase (te) veel (onnodige) overtredingen maken om de druk WSC af te stoppen. Het leidde ook tot 2 onnodige gele kaarten voor Rico in kort tijdsbestek vanwege doorgaan na een fluitsignaal. Nu zei Rico dat hij de fluitjes niet had gehoord, maar soms heb je dan weleens een wedstrijd tussen zitten waarin het een keer gebeurd dat het weleens wordt bestraft met geel, in dit geval dus 2x. Het is overigens wel z’n eerste rode kaart in z’n Helvoirt 1 loopbaan. Tussen deze momenten door rondde Rens van den Hout van WSC aan de andere kant een goede steekpass van Roel Duquesnoy af, maar hij stond buitenspel. WSC bleef aanvallen, maar de goal viel voor de Waalwijkers niet, die daar op basis van de 2e helft wel recht op hadden.
Verslag Jurgen HamersVolgende week wil Helvoirt de goede competitiestart een vervolg geven. Opnieuw zal Helvoirt thuis spelen en dat wordt, voor een paar spelers en stafleden, een beladen wedstrijd want Schijndel/DE WIT komt op bezoek en aangezien ze iets met Schijndel hebben (gehad) is het dus een wedstrijd om naar uit te kijken. Tot volgende week.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *