Het was meer spannend dan goed, maar Helvoirt heeft de eerste competitiewedstrijd in Sint-Oedenrode tegen Rhode winnend afgesloten. Het was uitgerekend Nick van der Bruggen, vorig seizoen doelpuntloos in competitieverband, die met 2 treffers de wedstrijd besliste.
Net als vorig jaar mocht Helvoirt de competitie openen met een uitwedstrijd tegen de kampioen van de 3e klasse D, Zuid II. Was dat vorig jaar Venhorst, dit jaar is dat Rhode. Rhode – Helvoirt stond in het verleden alleen als vriendschappelijke wedstrijd gepland, in 2012 en 2014. Maar vanmiddag was het dan de eerste competitieve ontmoeting met de Rooienaren. Op de bank begroette we een debutant. Te weten de nieuwe verzorger, genaamd: Alparslan Durmus. Een 24 jarige Veghelnaar. Afgelopen dinsdag kwam hij al kennis maken met de groep en nu zag hij Helvoirt ook voor het eerst aan het werk. Onder het toeziend oog van ruim 300 toeschouwers kwam de thuisploeg knallend uit de startblokken. Al na een halve minuut spelen werd een vrije trap van Paul Smeets door Ton Willems binnen gewerkt. Willems deed dat echter wel met de hand waarna het doelpunt werd geannuleerd. Helvoirt kreeg 10 minuten later via Roel een goede kans op 0-1. Hij gleed de bal goed in, maar doelman Paul van Heesch tikte met de vingertoppen de bal voorlangs. Na een kwartier spelen zag de Rhode doelman er niet goed uit. Op een voorzet van Corné was het Nick die eerder bij de bal was dan van Heesch en knikte de bal knap binnen. In de periode die volgde was Helvoirt beter, maar kwam niet verder dan wat pogingen vanuit de 2e lijn. Na 38 minuten zat van Heesch er weer niet lekker bij, nu na een vrije trap van Tim, waarna Collin de 0-2 scoorde. De keeper werd echter gered door de scheids, die vond dat van Heesch werd gehinderd bij het uitkomen. Rhode kon in de 1e helft amper gevaar stichten. Het enige schot tussen de palen in de 1e helft was een vrije trap van Tim Stewart (broer van oud-prof Earnest Stewart) die Remco klemvast pakte.
Ook nu begon Rhode sterk aan een helft en claimde na anderhalf minuut spelen in de 2e helft een strafschop. Een hoekschop werd teruggelegd op de vrijstaande Roel Smeets en diens uithaal kwam vol op het gezicht van Tim terecht, die als het waren dook op het schot. ‘al had ik wel een hand voor het oog’ aldus Tim na afloop. Hoe dan ook, Rhode leek van de spanning af te zijn en Helvoirt kon nauwelijks de eigen helft voor enige tijd verlaten. Na 8 minuten spelen in de 2e helft was de gelijkmaker dan ook een feit en was er opnieuw een negatieve rol voor een keeper weggelegd, in dit geval Remco. Hij kon de voorzet van Stewart half verwerken en Maikel Merks kon profiteren; 1-1. Rhode bleef daarna wel iets beter dan Helvoirt, Helvoirt kreeg de kansen. Zo kopte Roel na een uur een corner net voorlangs en ging een schot van Corné, in z’n val en met z’n mindere rechtervoet, na een goede aanval voorlangs. Uiteindelijk kwam Helvoirt toch weer op voorsprong. De pass van Collin kon door Nick worden gecontroleerd, om vervolgens nog net met buitenkantje rechts de bal in de uiterste hoek te prikken achter Paul van Heesch: 1-2. Remco voorkwam daarna een snel antwoord van Rhode door een schot van Mart Krüsemann tot hoekschop te verwerken. In de slotfase maakte Menno na 5 maanden weer z’n rentree, en werd meteen door Stijn gezocht. Hij kon de bal met z’n hoofd echter niet de goede richting meegeven. Toch was het Rhode dat in het slot de beste mogelijkheden kreeg. Een schot van Paul Smeets ging naast, Remco pakte een schot van Krüsemann en in de blessuretijd ging een voorzet van Merks voorlangs bij 2 inglijdende Rhode spelers. De opluchting was dus wel aanwezig toen er voor het einde werd gefloten.
Verslag Jurgen HamersVolgende week de eerste thuiswedstrijd in de nieuwe competitie. En meteen een streekderby want het Waalwijkse WSC komt naar Helvoirt. Een oude bekende van 2 jaar geleden. Tot volgende week.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *