Net als vorig seizoen heeft Helvoirt zichzelf te kort gedaan in Heeswijk. In een voetballend gelijk opgaand duel kreeg Helvoirt misschien wel de beste kansen maar Heeswijk ging er in dat opzicht wat beter mee om en keerde Helvoirt met een 3-2 nederlaag terug naar huis. De titelaspiraties kunnen dus voorlopig de koelkast in.
Onder heerlijke omstandigheden stond de wedstrijd der subtoppers op het programma. Voor Rico was het een bijzondere wedstrijd, het was z’n 200e officiële wedstrijd in Helvoirt 1. Rico was ook betrokken bij de eerste kans van de wedstrijd in de 6e minuut toen hij de bal in de voeten kreeg gespeeld van Heeswijk speler Camiel van Doorn en zag z’n uithaal vervolgens naast het doel verdwijnen. In de beginfase ging het spel alle kanten op, zonder dat daar iets uit voortkwam. Pas na 20 minuten was er de eerste goede kans en die was voor Helvoirt. Nick legde de voorzet van Rick voor de voeten van Menno die via een Heeswijk been over volleerde. Tjeu van Alebeek kreeg de eerste grote kans namens de thuisploeg. Remco stuurde de jonge aanvaller echter goed naar de hoek waardoor hij niet tot een schot kon komen. Halverwege de 1e helft nam Helvoirt de leiding toen Tim Luke diep stuurde en diens voorzet werd door Rico ingeschoten. Zo scoort hij dus in z’n 200e wedstrijd en komt bovendien, het is z’n 134e officiële treffer in het 1e, op gelijke hoogte met Rob van den Bogaert op de topscoorderslijst aller tijden. Alleen Antoon Berkelmans, Alex Bertens en Frank Pullen moet hij nog voor zich dulden. Niet lang na de 0-1 verdubbelde Collin de voorsprong van Helvoirt toen de vrije trap van Luke door Nick werd doorgekopt en door Collin knap in de uiterste hoek werd gevolleerd. Helvoirt had in deze fase het initiatief en het was doelman Patrick Lunenburg die na een half uur voorkwam dat Roel de 0-3 kon scoren. Daarna was het Heeswijk dat de betere ploeg was en was het Wouter van Dijke die na 38 minuten een hoekschop in het doel wist te verlengen en de aansluitingstreffer op het bord bracht. Diezelfde van Dijke zette even later Remco aan het werk toen hij bij een corner de bal ineens op de slof nam en Remco vervolgens uitstekend zag redden. Daarmee was de ruststand van 1-2 een feit
De 2e helft was nog maar net begonnen of doelman Lunenburg tikte een schot van Nick net over het doel. Aan de andere kant kopte Wouter van Dijke een lange bal door op de doorgelopen Danny Aarts die vervolgens beheerst de 2-2 achter Remco plaatste. Daarna golfde het spel weer op en neer. Remco redt op een vrije schop van Arjen Haast, een (snoekduik) kopbal van Stijn wordt van de lijn gehaald en Danny Aarts vond ook Remco op z’n weg. Daarna moest Rick geblesseerd uitvallen. Hij kwam verkeerd terecht in een duel met Brian van Deurzen en verstuikte daarbij z’n enkel. Daarna kwam Helvoirt bijna weer op voorsprong. Eerst ging een poeier van Luke op de vuisten van Lunenburg, schoot Rico net over en zorgde een vrije schop van Luke bijna voor een eigen doelpunt. 8 minuten voor tijd kreeg Heeswijk op de rand van de 16 een vrije schop waar over het algemeen weinig aan de hand was. De vrije schop die Arjan Haast vervolgens nam werd vervolgens door Roel van richting veranderd en viel binnen waardoor Heeswijk op een 3-2 voorsprong kwam. In de 89e minuut schoot Stef Adank, na een 1-2 met de scheidsrechter, over. Het leek het laatste wapenfeit te zijn. Toch kreeg Heeswijk in de 94e minuut een goedkope strafschop omdat Remco Wouter van Dijke zou hebben neergelegd. Nu is het wel zo dat Heeswijk er om bekend staat dat het veel strafschoppen meekrijgt, vaak ook na een overtreding op van Dijke, maar het staat er ook om bekend de nodige penalty’s te missen. Zo ook nu want Remco stopte de slap ingeschoten penalty van Brian van Deurzen. Zodoende leefde Helvoirt nog maar wat het ook in het laatste kwartier probeerde. Alle voorzetten waren voor Patrick Lunenburg of kwamen we steeds net te kort. Zodoende was het een beetje het zelfde verhaal als vorig seizoen in Heeswijk, voldoende creëren, toch verliezen.
Verslag Jurgen HamersVolgende week zijn we vrij maar wij, en hopelijk nog meer, gaan dan onze collega’s van het 2e aanmoedigen. Zij strijden nog voor de 3e periodetitel en ontvangen komende zondag een concurrent in de persoon van OJC Rosmalen 4. Het 1e zal op 24 april weer in actie komen en wel thuis tegen BVV. Ook zij hebben 35 punten uit 22 duels en beide kunnen zich vooralsnog richten om zich via de ranglijst de nacompetitie in het zicht te houden. Een 6 punten duel dus. Tot over 2 weken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *