Het lijkt er op dat Helvoirt de laatste 3 wedstrijden om ‘des keizers baard’ gaat spelen. Na de 0-1 thuisnederlaag tegen BVV is de nacompetitie voor promotie ver weg, maar het kan ook niet meer degraderen. In de 1e helft gebeurde er vrijwel niets, in het begin van de 2e helft was BVV de beter voetballende ploeg en nam via Emin Balta de leiding. Helvoirt zette een slotoffensief in maar het houtwerk voorkwam de gelijkmaker die getuige het spel verdiend was geweest.
Wil Helvoirt de nacompetitie in zicht houden moest BVV verslagen worden. Toch zou het best een lastig karwei worden. Zo viel Menno viel vorige week in het oefenduel met Nuenen met een blessure aan de enkelband uit, Rick leek weer hersteld maar ging donderdag weer door z’n enkel. Daarnaast is Floris nog geschorst. BVV speelde vandaag met dezelfde gedachten als Helvoirt: winnen is mee blijven doen, verliezen is, naar alle waarschijnlijkheid, definitief afhaken. Toch gebeurde er in de eerste helft weinig tot niets voor beide doelen. Al was Armand Selmani in de 10e minuut dichtbij toen hij op Remco stuitte en met een ‘stuiterbal’ schot wist Imad Hamria na een half uur bijna Remco te verrassen. Helvoirt kwam niet verder dan een kopballetje van Nick vlak voor rust uit een corner van Tim. Beide ploegen kregen nog wel meer mogelijkheden in de 1e helft maar in veel gevallen was het steeds net niet.
Het eerste gevaar na rust kwam van Tim die bijna z’n voorzet nog in het doel zag vallen. Daarna was het BVV dat voetballend beter was en na een uur voetballen op voorsprong kwam via Emin Balta die de goede vooractie van Imad Hamria met een intikker wist af te ronden. Een paar minuten na het doelpunt moest Collin met een enkelblessure het veld verlaten. Het gevolg was dat Nick nu mee in de spits ging staan en Max op de positie van Nick kwam te spelen. BVV kreeg nog 2 goede kansen op de 0-2. Eerst haalde Ingmar een schot van Emin Balta uit het doel en redde Remco op een schot van Galid Cherrou. BVV bleef vervolgens gevaarlijk met hun snelle en technische middenvelders en aanvallers, toch gaf de verdediging van Helvoirt vrijwel niets weg. Richting de slotfase was het alles of niets. Roland wisselde Rens voor Ingmar. Er kwam meer druk op het doel van BVV maar het houtwerk hield de gelijkmaker tegen. Eerst werd doelman Erik Poelstra bijna verrast door de vrije schop van Luke van ruim 40 meter en wist hem met veel moeite op de lat te tikken en in de 90e minuut kwam de voorzet van Rens bij Rico terecht die vervolgens z’n uithaal op de paal uit een zag spatten. In de 94e minuut ging nog een schot van Corné over wat tevens de laatste actie van de wedstrijd was. Opnieuw was een gelijkspel verdiend geweest maar opnieuw verliest Helvoirt met minimaal verschil….. Het mocht weer niet zo zijn.
Verslag Jurgen HamersHoewel het seizoen ‘over’ lijkt te zijn willen we de laatste wedstrijden gewoon voor de winst gaan strijden. En waarom ook niet. Want 44 punten staat toch mooier op de eindrangschikking dan 35 punten, niet waar? Volgende week komt Venhorst op bezoek, een ploeg die de punten nog wel hard nodig heeft om in de 2e klasse te blijven. Tot volgende week.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *