De wedstrijd tussen de 2 ploegen die van de 2e klasse H teams het meest gelijk speelde (8 keer) kreeg een winnaar. En dat werd Helvoirt. Het was een verdiende overwinning. 2 goed uitgespeelde doelpunten zorgde uiteindelijk voor de 0-2 zege, al had Helvoirt, gezien het wedstrijdbeeld, de wedstrijd eerder in het slot moeten gooien.
Op Sportpark ’t Heereind begon Helvoirt het beste en kreeg na een kwartier de eerste mogelijkheden via Rico. Eerst stuitte hij na een hoekschop op doelman Hicham Hilali, daarna profiteerde hij van het wegglijden van Spartaan Nick van Erp maar schoot de bal naast en schoot daarna op aangeven van Ingmar opnieuw naast het doel. In de fase die volgde bleef Helvoirt de betere partij en met name op het middenveld werd veelvuldig de bal veroverd. Veel mogelijkheden leverde het overigens niet op, totdat na 42 minuten Luke na een goede loopactie Tim op doelman Hilali afstuurde en die rondde het vervolgens met een fraaie stift af: 0-1. De laatste kans in de 1e helft was voor Menno die via een been van een Sparta verdediger bijna Hilali passeerde. Sparta’25 had dan misschien net wat minder balbezit dan Helvoirt, het was in de 1e helft in aanvallend opzicht onmachtig en kwam amper tot een uitgespeelde kans. Remco had het in de 1e helft alleen even moeilijk op een hoge terugspeelbal van Rico maar loste dat wel knap op.
Na rust een feller Sparta’25 dat in de eerste 5 minuten tot 3 goede kansen kwam. Eerst schoot Niels van Lieshout uit de draai naast, daarna waaide een schot van Freek Schoones net voorbij de kruising en Schoones zag even later z’n inzet door Luke worden weggewerkt voor de doellijn. Sparta kwam er in de 2e helft meer gevaarlijker uit dan in de 1e helft maar de uitblinkende defensie gaf weinig tot niets weg. De beste kansen waren voor Helvoirt. Een inzet van Menno ging op het dak van doel en Stijn kreeg ook een goede kopkans waar doelman Hilali een antwoord op had. Met nog een kwartier te spelen leek Menno op aangeven van Tim met een goede kopbal Helvoirt op een verdiende 0-2 te zetten, het was echter Hilali die de kopbal nog fabuleus uit de hoek wist te ranselen. Tim moest vervolgens daarna aan de andere kant bij een hoekschop een inzet van de lijn halen. In de 89e minuut liet Helvoirt het opnieuw na de wedstrijd te beslissen. Rico legde terug op Roel en die zag z’n inzet van dichtbij door Hicham Hilali met de voet worden gered. In de 4e minuut van de blessuretijd viel dan toch de 0-2. Collin werd door Nick diep gestuurd, die liftte de bal over Hilali en Rico kon vervolgens de 0-2 inkoppen waarmee de beslissing een feit was.
Verslag Jurgen HamersDoor de nederlaag van Volharding (dat nog wel een wedstrijd te goed heeft) is Helvoirt weer lijstaanvoerder, maar nu breken er belangrijke wedstrijden aan voor Helvoirt. Op EVVC na krijgt Helvoirt komende weken namelijk het hele linkerrijtje: Prinses Irene (thuis), Erp (uit), Volharding (thuis), Heeswijk (uit) én BVV (thuis). Te beginnen dus met Prinses Irene thuis. De ploeg die vandaag met 7-0 Venhorst versloeg en dus met veel vertrouwen naar Helvoirt zal reizen. Toch is Prinses Irene de enige ploeg waar we nog geen punt(en) tegen pakte in de competitie dit seizoen. Dus we hebben wat recht te zetten. Tot volgende week.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *