Net als vorig seizoen eindigt het districtsbeker avontuur van Helvoirt in de 3e ronde. Het Geldropse Braakhuizen was met 3-2 te sterk. Toch mocht het counterende Braakhuizen niet klagen dat de scheidsrechter 2 buitenspeldoelpunten goedkeurde in de 1e helft waardoor Helvoirt zich bestolen voelde en met een 3-1 achterstand in de achtervolging moest. Ondanks het vele balbezit en mogelijkheden kwam Helvoirt in de 2e helft niet verder dan de aansluitingstreffer.helvoirt-rksvb
Het stormde in Nederland deze zondag. En op de dag van de eerste herfststorm dit jaar wachtte Helvoirt in de beker Braakhuizen. De Geldropse ploeg had grootste plannen om, na Geldrop, opnieuw te stunten in de beker. Helvoirt speelde in de 1e helft met de wind mee en Corné zag na 3 minuten spelen zijn voorzet nog bijna, door de wind?, binnenzeilen. De 17 jarige doelman Youri van Tilburg kon er nog maar net een hoekschop van maken. Het was Braakhuizen dat na een kwartier spelen de score opende. Anthony de Haan werd, in buitenspelpositie, op Remco afgestuurd en scoorde 1-0. Toch stond Jan met de vlag omhoog maar scheidsrechter van de Hurk zag van 40 meter afstand dat de Haan niet buitenspel liep. Daarna kreeg Helvoirt de nodige mogelijkheden via Luke (vrije trap net over), Menno (inzet door Sjors Kandelaars van de lijn gehaald) en na een corner werden 3 schoten van de lijn gehaald/geblokt en werd een kopbal van Menno door van Tilburg weggetikt. Na 24 minuten maakte Anthony de Haan een goede actie over rechts en zijn voorzet kon bij de 2e paal door Myron Jourdain worden ingeschoten waarmee Braakhuizen uit 1 kans dus wel 2 doelpunten scoorde. 5 minuten na de 2-0 ging Stijn mee ten aanval en werd na een steekpaas vrij voor van Tilburg gezet en faalde niet: 2-1. Een minuut later was het bijna gelijk toen Menno met een listige voetbeweging de voorzet van Collin verlengde die op de lat eindigde. In de extra tijd werkte Youri van Tilburg de uithaal van Roel tot hoekschop. Die hoekschop kwam bij Menno die z’n schot geblokt zag worden. Braakhuizen counterde vervolgens. Ralf van Beek werd weggestuurd. Opnieuw in buitenspelpositie maar opnieuw zei de scheidsrechter (van héél ver) dat het niet zo was. Van Beek bediende de meegekomen Mark Raaijmakers op maat die de 3-1 op het bord kon zetten. Toen was het rust en was het even napraten over de 2 tegendoelpunten. Als zelfs spelers van Braakhuizen zeiden dat het buitenspel was, weet u vast en zeker wel genoeg.
Hoewel Helvoirt behoorlijk wind tegen had in de 2e helft, moest de jonge Youri van Tilburg al veelvuldig aan de bak op schoten van Nick, Stijn en Rico. Menno volleerde ook nog in vrije positie voorlangs. Waar er dus de nodige kansen werden gemist wist Tim tussendoor wel het net vinden. Hij kreeg de bal met wat fortuin mee en maakte oog in oog met van Tilburg geen fout. Na 64 minuten leek de Haan weer voor een marge van 2 te zorgen. Een geblokt schot van Kelsy Zainal kwam voor z’n voeten en z’n schot eindigde op de paal. Daarna was het alleen maar Helvoirt dat het balbezit en de mogelijkheden had. Maar keer op keer was het pech, zat er een voet of hoofd tussen of was het niet goed uitgespeeld. Zo was er na 77 minuten weer een scrimmage bij een corner en opnieuw waren er de nodige inzetten die steeds werden geblokt. Braakhuizen bleef zich beperken tot counteren. Alleen de Haan was daarmee nog dichtbij de 4-2, toen redde Remco in 2 instanties. De verdiende gelijkmaker, en daarmee strafschoppen aan het eind, viel dus niet waardoor Helvoirt uit de districtsbeker ligt.
Verslag Jurgen HamersHierdoor kan Helvoirt zich gaan concentreren op de competitie en een ander bekertoernooi waarin Helvoirt zit (de Provincie Brabant Cup).
Volgende week komt Nieuw Woensel op bezoek, dat is dus weer voor de competitie! Tot volgende week.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *