Echt diep hoefde Helvoirt niet te gaan. Toch werd er een verdiende ruime zege op Uno Animo geboekt. Daardoor is Helvoirt, samen met Wilhelmina’26, met 6 punten uit 2 duels al zeker van de 2e bekerronde.
Op dinsdag 23 augustus 2011 speelde Helvoirt ook een bekerwedstrijd. De tegenstander van toen was……. Uno Animo. Toen werd het 2-2. Toevallig of niet, op dinsdag 23 augustus 2016 was opnieuw Uno Animo de tegenstander in bekerverband. Exact 5 jaar na dato dus. Het enige verschil was dat de ontmoeting van 2011 in Helvoirt was. Na de winst afgelopen zaterdag in Dinteloord, moest bij winst op Uno Animo de 2e bekerronde zo goed als zeker zijn. Toch werd pas na 20 minuten de keepers voor het eerst aan het werk gezet. Eerst Uno Animo doelman Wesley Raaijmakers op een van richting veranderd schot van Luke en aan de andere kant stuitte Ruben van Loon met een vrije trap op de vuisten van Remco. Na een half uur nam Helvoirt getuige het spelbeeld de terechte voorsprong. Een voorzet van Stijn werd gevolgd door een prima kopbal van Nick in de lange hoek; 0-1. 5 minuten later werd de voorsprong verdubbeld. De doelman had nog een antwoord op de kopbal van Roel, op de rebound van Rico had hij dat niet en hoewel Uno Animo nog dacht aan buitenspel telde het doelpunt toch; 0-2. Luke werd de 0-3 onthouden toen hij alleen op Raaijmakers afging. Hij werd ten onrechte afgevlagd. Ook kregen Roel en Max nog goede mogelijk heden op de 3e treffer. Uno Animo kon in aanvallend opzicht weinig uitrichten waardoor Helvoirt eenvoudig op de been bleef.
Ook na rust was de eerste mogelijkheid voor Helvoirt. Rico stuitte echter op de vuisten van Raaijmakers. Na een uur voetballen kreeg Uno Animo toch de kans weer terug te komen in de wedstrijd. Rick van Broekhoven mocht alleen op Remco af maar schoot naast. Waar van Broekhoven het dus liet liggen er weer een wedstrijd van te maken, besliste Helvoirt aan de andere kant het duel. Max ging een combinatie aan met Collin en rondde uiteindelijk af met een droge knal in de korte hoek. En zo kreeg de jongeling, die opnieuw sterk speelde, wat hij verdiende deze avond, namelijk een doelpunt. Daarna geloofd Helvoirt het wel, want ook in het 2e bedrijf kon Uno Animo, op die ene kans na, weinig uitrichten, al had de score nog wel hoger kunnen uitvallen. Zo schoot Stijn van dichtbij over nadat Raaijmakers een corner van Luke losliet en gingen nog schoten van Luke en Rico net naast het doel. Een kwartier voor tijd werd bij de thuisploeg nog Dennis Douadi uit het veld gestuurd na een overtreding op Rico. Douadi stond toen nog maar 10 minuten in het veld. Na afloop kwam het bericht binnen dat Wilhelmina’26 niets heel had gelaten van Prinsenland. De Wijk en Aalburgers wonnen met maar liefst 7-0. Daardoor hebben zowel Helvoirt als Wilhelmina’26 6 punten en zijn daarmee verzekerd van de 2e ronde.
Verslag Jurgen HamersWant, in vergelijking met de voorgaande jaren, gaan in de poules waar 1e en 2e klassers zitten, de nummers 1 en 2 door naar de volgende ronde. De ontmoeting van aanstaande zaterdag zal er dus niet echt meer toedoen, maar Helvoirt wil toch wel voor het 5e jaar op rij als groepswinnaar de volgende bekerronde halen en vertrouwen tanken voor de competitiestart tegen Rhode. Hoe dan ook: aanstaande zaterdag om 17:00, Helvoirt – Wilhelmina’26. Tot dan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *