Tien jaar lang heeft de Fietsersbond afd. Haaren in samenwerking met De Rijwielcentrale jaarlijks een Fietsverlichtingsactie gehouden. Op zaterdag 29 oktober namen slechts 9 personen de moeite om hun fiets te laten controleren. Dit ondanks het mooie aanbod van het gratis controleren en het niet berekenen van arbeidsloon. Alleen materialen moesten worden afgerekend. Ondanks de nodige publiciteit nam de belangstelling al diverse jaren af, maar dit was toch wel een dieptepunt. Daarom is ook besloten deze actie niet meer aan te bieden. Jammer, want het is echt niet zo dat iedere fietser goede verlichting heeft. Integendeel. Iedere automobilist weet hoe gevaarlijk het is om fietsers zonder verlichting tegen te komen. Maar diezelfde automobilist rijdt vervolgens zelf ook op de fiets, vaak zonder verlichting. Onbegrijpelijk!
Allereerst is het voor de eigen veiligheid van groot belang om goed licht te voeren, maar de boete bij ondeugdelijk licht is 55 euro. Hopelijk gaat de politie streng controleren.
Wie wil er mee denken
Momenteel wordt de Fietsersbond, afdeling Haaren, gerund door drie personen: John Vermeer, Hans Naaijkens, Christ van Iersel. Die doen dit alweer een aantal jaren en er is behoefte aan aanvulling. Als iemand zich daarvoor wil inzetten, kan er contact worden opgenomen met Hans Naaijkens, tel. 0411-641778, e-mail: haaren@fietsersbond.nl .
De Fietsersbond heeft een geweldige website om te ervaren waarmee de bond zich al 40 jaar lang inzet voor het belang van de 13,5 miljoen fietsers in ons land. Daar kan ook melding worden gemaakt over slechte fietspaden.Fietsersbond_logo
Meldpunt Haaren
Melding van slechte fietspaden kan overigens ook via de site van de gemeente Haaren, via Meldpunt Haaren. Een aantal jaren geleden hebben de fietspaden binnen de gemeente een flinke opknapbeurt gekregen. Aanvankelijk leek het er op dat het helemaal in orde was, maar aan een aantal stukken fietspad is toen niets gedaan en op de gekste plekken liggen nog steeds betontegels i.p.v. asfaltbeton. Dat is jammer en om de fietser meer comfort en veiligheid te bieden is het nodig om die stukken tegels alsnog te vervangen door asfaltbeton. Meer melding aan de gemeente kan hier aan bijdragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *