Weggooien kan altijd nog

HEET (Haaren Energiebewust Ecologisch Traject), een onderdeel van LNMH (Landschap Natuur Milieu Haaren) probeert alweer diverse jaren inwoners te motiveren om spullen niet zomaar klakkeloos weg te gooien als er iets aan kapot is. Een speciaal team reparateurs staat klaar om te proberen kapotte spullen herstellen. Zij doen hun uiterste best om de reparatie te doen slagen, maar het komt toch ook wel eens voor dat het niet lukt. Als dat zo is voelt het in ieder geval beter om het als afval naar de milieustraat te brengen. Je hebt het tenslotte geprobeerd. Ook hebben veel mensen spullen in huis die helemaal niet meer worden gebruikt. Probeer deze eens te ruilen met iets van iemand anders of geef het weg en maak er iemand anders gelukkig mee. Alles is mogelijk, enige voorwaarde is dat je zelf tijdens de avond aanwezig blijft en als er niet geruild of weggegeven is dat je de meegebrachte spullen weer mee naar huis neemt.
Vierenhalf jaar lang werd HEET altijd gastvrij en gratis ontvangen in Creatief Centrum ’Onder de Wilg’ te Haaren. Door omstandigheden is daaraan helaas en plotseling een eind gekomen. HEET is nu op zoek naar een andere locatie en doet hierbij een oproep voor het beschikbaar stellen van een ruimte. Vier keer per jaar, op een dinsdag tussen 19.00 en 22.00 uur en graag gratis, want de HEET Reparatieavonden draaien op louter vrijwilligers en heeft geen budget. heet
Om de eerstvolgende HEET Reparatieavond toch te kunnen laten doorgaan, op dinsdag 6 september, heeft Harmonie Kunst Adelt Helvoirt toegezegd om De Notenkraker te mogen gebruiken. Daar kan dus iedereen gratis allerlei defecte spullen laten repareren tussen 19.30 en 21.30 uur. Een kapotte stoelpoot, een kapot kledingstuk, iets elektronisch, enz. De reparateurs vinden het wel fijn als je reparatie mee volgt, zodat je er ook iets van kunt leren.
De HEET Reparatie-, ruil-, weggeefavond is gezellig en is gratis te bezoeken, wel wordt er een vrijwillige bijdrage gevraagd en een kleine vergoeding voor het lekkere bakje koffie. Nog iets meer weten: 0411-641778, fietsforfun@gmail.com.
De volgende HEET Reparatieavond is op de dinsdagavonden 29 november. Noteer het meteen in de agenda, altijd handig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *