Cursussen op Tuin de Es

Lekker eten uit eigen (volks)tuin. Dat begint met een gezonde bodem en die vervolgens goed verzorgen. Tuin de Es is een inspiratiecentrum voor het goede eten; lekker, gezond en duurzaam. De biologische tuinderij organiseert diverse cursussen en lekkere aanschuifmaaltijden.
Op zaterdag 18 maart kunt u alles leren over Brabantse bodems en de grond van uw (moes)tuin van de zeer ervaren docent Gerard Oomen. Het is eigenlijk een basiscursus bodemkunde. We gaan graven en maken een bodemwandeling over de Belverse akkers, een gebied met meer dan 2000 jaar landbouwgeschiedenis. Deelnemers mogen van tevoren een bodemmonster insturen die door Gerard wordt geanalyseerd.
In het weekend van 1 en 2 april geeft Martijn Ballemans een cursus Permacultuur op Tuinderij de Es. Gedurende twee dagen leren de cursisten alles wat ze moeten weten om te beginnen met het verbouwen van hun eigen voedsel. In de Permacultuur werken we samen met de natuur, versterken we de biodiversiteit en tuinieren is onderdeel van samen-zelfvoorzienendheid. Meer informatie of opgeven kan via www.puurpermacultuur.nl
Op 28 april start de serie van 5 gezellige kookworkshops “Koken uit de Tuin”. Samen met de Kok Rick Hagenaar beleven we de seizoenen en proeven zo wat elk seizoen ons te bieden heeft. Meer info is te vinden op www.tuindees.nl/agenda.
Vanaf eind mei kunt u ook regelmatig aanschuiven voor een diner of lunch en het Food Festival valt dit jaar op zondag 18 juni.
Op tuinderij de Es wordt al 35 jaar biologische groente verbouwd. De tuinderij heeft een bijzonder vormgeving en kent een hoge biodiversiteit. Op de tuinderij doen we veel om de bodem productief én in balans te houden. Daarnaast is Tuinderij de Es een zorgtuinderij; ouderen met dementie en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt doen zo veel mogelijk mee op de tuinderij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *