[vc_row rt_row_background_width=”fullwidth” rt_row_content_width=”default” rt_row_style=”default-style” rt_row_height=”” rt_column_gaps=”” rt_row_shadows=”” rt_row_borders=”” rt_bg_effect=”classic” rt_bg_image_repeat=”repeat” rt_bg_size=”cover” rt_bg_position=”right top” rt_bg_attachment=”scroll” rt_bg_layer=”” rt_bg_video_format=”self-hosted”][vc_column rt_bg_effect=”classic” rt_bg_image_repeat=”repeat” rt_bg_size=”auto auto” rt_bg_position=”right top” rt_bg_attachment=”scroll”][vc_single_image image=”42679″ img_size=”full” alignment=”center” onclick=”link_image”][vc_column_text]Nu de temperatuur buiten daalt, wordt de kans op gladheid weer groter. Dit betekent dat de mannen van onze buitendienst voor dag en dauw in de weer zijn om de gladheid te bestrijden. Het is onmogelijk om bij gladheid op alle wegen in de gemeente zout te strooien of sneeuw te ruimen.
Op een kaart ziet u globaal op welke wegen in de dorpen Haaren in geval van gladheid zout gestrooid wordt en/of sneeuw geruimd. Deze kaart kunt u in detail bekijken op www.haaren.nl/gladheid . Ook het gladheidbestrijdingsplan is hier in te zien.
Nieuwe manier van strooien
Er worden nieuwe strooiwagens ingezet die voortaan ook preventief kunnen strooien. Dit betekent dat we niet meer hoeven wachten tot het daadwerkelijk glad is maar eerder op de avond of vroeg in de ochtend kunnen strooien wat de verkeersveiligheid ten goede komt. Natuurlijk wordt er ook gestrooid en/of geveegd nadat het gesneeuwd en/of geijzeld heeft. Er staat op de gemeentewerf een tank met een pekelopslag van 35.000 liter klaar voor gebruik en tevens een depot met 150 ton zout. Omdat er pekelwater wordt toegevoegd is minder strooizout nodig en wordt het milieu minder belast.
Helpt u een handje?
De gemeente doet haar best om ervoor te zorgen dat u veilig gebruik kunt maken van de gemeentelijke wegen en fietspaden. We kunnen echter niet overal de gladheid bestrijden helpt u daarom ook een handje mee om trottoirs, inritten en wandelpaadjes in de omgeving van uw woning en/of bedrijfspand sneeuwvrij te maken. Op diverse plaatsen in onze gemeente hebben we vorige winter veel behulpzame inwoners gezien die geheel belangeloos dorpsgenoten hierbij hielpen. Dat verdient een compliment. We kunnen sneeuwval en vorst niet voorkomen. We kunnen wel samen proberen om de overlast zoveel mogelijk te beperken.[/vc_column_text][vc_message message_box_style=”3d”]Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net[/vc_message][vc_widget_sidebar sidebar_id=”sidebar-4″][vc_column_text]
 
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *