De Klender

 1. Park Lambertus kerk Haaren

  12 december 2018 om 19:30
 2. Lezing over de Gilden Vught

  12 december 2018 om 19:30
 3. IJsbaan Vught

  14 december 2018 om 00:00 - 6 januari 2019 om 23:59
 4. Gerard van Maasakkers – 40 Jaar Liedjes

  14 december 2018 om 08:00 - 22:30
 5. Winterparadijs Udenhout

  14 december 2018 om 19:00

Familie berichten

21 november 2017 Familieberichten op HelvoirtNet

Het is mogelijk om op de nieuwssite van Helvoirt.n...

Gemeente peilt mening over grenzen tussen de dorpen

Foto’s: Rens Bressers

De gemeente Haaren hield dinsdagbond 3 april in het HelvoirThuis de eerste inspraakavond over de opsplitsing van de gemeente Haaren en de nieuwe grenzen tussen de dorpen. ‘Bij welke gemeente wilt u dat Haaren aansluit?’ was de eerste vraag die aan de inwoners werd voorgelegd. ‘Welke begrenzing moet worden aangehouden?’, was de andere vraag. Die konden op een formulier hun mening kenbaar maken. De avond werd bezocht door ongeveer zestig inwoners.

“Wij nemen uw mening zeer serieus”, sprak burgemeester Jeannette Zwijnenburg die de avond opende. De gemeente maakte aan het begin van de avond duidelijk dat het uitgangspunt de grenzen zijn die gelden vanaf het ontstaan van de gemeente Haaren in 1996 en 1997 met toevoeging van Biezenmortel. Dit wordt gezien als de historische grens.
Vervolgens schetste de woordvoerder van de gemeente een aantal situaties die om een nadere bepaling van de grens vragen, zoals bij de Oude Bosschebaan waar de grens tussen Helvoirt en Biezenmortel door de voortuin van bewoners loopt. En bijvoorbeeld De Runsvoort die bij Helvoirt komt, de Gijzelsestraat bij Biezenmortel, tenzij bewoners in die straten daar anders over denken. Zo werden er verschillende grenssituaties geschetst die om een nieuwe afweging vragen.

Een aantal inwoners vroeg zich af waarom er geen volksraadpleging wordt gehouden over toedeling van de vier dorpen aan de buurgemeenten. “Ik vind dit nogal vrijblijvend”, sprak een van de aanwezigen. “Waarom geen raadpleging voor alle inwoners.” De gemeente reageerde met de opmerking dat iedereen de gelegenheid heeft om zijn mening te geven tijdens de inspraakavonden.
Een aantal bezoekers liet na afloop weten dat de gemeente de bepaling van de precieze begrenzing beter kan bespreken met bewoners van de betreffende straat. “Daar moet je niet een hele zaal mensen bij betrekken.”

De gemeenteraden van Haaren en de vijf buurgemeenten besluiten eind dit jaar of begin volgend jaar gelijktijdig hoe de grenzen tussen de dorpen worden vastgesteld.

De inspraakavond over de grenzen tussen dorpen is op 4 april in Biezenmortel (De Vorselaer), op 9 april in Haaren (Den Domp) en op 10 april in Esch (De Es).

Blanco reactieformulieren opsplitsing in HelvoirThuis.
Noten op de Noen: 15 april

CC Corvers Column

9 november 2018 CC Corvers Column: Harry

Zo doet Harry dat! Gewoon zeggen wat je weet. Heel...

Rubriek: Huyswerk

20 september 2018 Huiswerk: Wat heeft ons kabinet in petto voor de woningmarkt in 2019?

Er klonk een positief geluid, want veruit het groo...

3 april 2018 in Voorpagina
2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 1. Grenzen terug van de jaren 90

 2. Grenzen terug naar de jaren 90