De Klender

 1. Informatieavond diefstal Helvoirt

  20 september 2018 om 19:30 - 20:30
 2. Uilenlezing

  20 september 2018 om 20:00
 3. Raadsvergadering

  20 september 2018 om 20:30
 4. Oeloek Droeftoeters (reprise)

  21 september 2018 om 21:30
 5. Burendag

  22 september 2018

Familie berichten

5 september 2018 Overleden: Piet Schapendonk

Open Dag provinciehuis Dansmiddag en amusement in...

21 november 2017 Familieberichten op HelvoirtNet

Het is mogelijk om op de nieuwssite van Helvoirt.n...

Gemeente peilt mening over grenzen tussen de dorpen

Foto’s: Rens Bressers

De gemeente Haaren hield dinsdagbond 3 april in het HelvoirThuis de eerste inspraakavond over de opsplitsing van de gemeente Haaren en de nieuwe grenzen tussen de dorpen. ‘Bij welke gemeente wilt u dat Haaren aansluit?’ was de eerste vraag die aan de inwoners werd voorgelegd. ‘Welke begrenzing moet worden aangehouden?’, was de andere vraag. Die konden op een formulier hun mening kenbaar maken. De avond werd bezocht door ongeveer zestig inwoners.

“Wij nemen uw mening zeer serieus”, sprak burgemeester Jeannette Zwijnenburg die de avond opende. De gemeente maakte aan het begin van de avond duidelijk dat het uitgangspunt de grenzen zijn die gelden vanaf het ontstaan van de gemeente Haaren in 1996 en 1997 met toevoeging van Biezenmortel. Dit wordt gezien als de historische grens.
Vervolgens schetste de woordvoerder van de gemeente een aantal situaties die om een nadere bepaling van de grens vragen, zoals bij de Oude Bosschebaan waar de grens tussen Helvoirt en Biezenmortel door de voortuin van bewoners loopt. En bijvoorbeeld De Runsvoort die bij Helvoirt komt, de Gijzelsestraat bij Biezenmortel, tenzij bewoners in die straten daar anders over denken. Zo werden er verschillende grenssituaties geschetst die om een nieuwe afweging vragen.

Een aantal inwoners vroeg zich af waarom er geen volksraadpleging wordt gehouden over toedeling van de vier dorpen aan de buurgemeenten. “Ik vind dit nogal vrijblijvend”, sprak een van de aanwezigen. “Waarom geen raadpleging voor alle inwoners.” De gemeente reageerde met de opmerking dat iedereen de gelegenheid heeft om zijn mening te geven tijdens de inspraakavonden.
Een aantal bezoekers liet na afloop weten dat de gemeente de bepaling van de precieze begrenzing beter kan bespreken met bewoners van de betreffende straat. “Daar moet je niet een hele zaal mensen bij betrekken.”

De gemeenteraden van Haaren en de vijf buurgemeenten besluiten eind dit jaar of begin volgend jaar gelijktijdig hoe de grenzen tussen de dorpen worden vastgesteld.

De inspraakavond over de grenzen tussen dorpen is op 4 april in Biezenmortel (De Vorselaer), op 9 april in Haaren (Den Domp) en op 10 april in Esch (De Es).

Blanco reactieformulieren opsplitsing in HelvoirThuis.
Noten op de Noen: 15 april

CC Corvers Column

12 augustus 2018 Corvers Column: Stappen

De gemeente wil zich de komende tijd richten op ee...

Rubriek: Huyswerk

16 maart 2018 Huiswerk: ‘Wij makelaars, kunnen het mooi vertellen’.

Sedum, wadi’s, bergbezinkbakken en retentievijvers...

3 april 2018 in Voorpagina
2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 1. Grenzen terug van de jaren 90

 2. Grenzen terug naar de jaren 90