GROOT ONDERHOUD BRUG MARGRIET

Margrietbrug Helvoirt
Margrietbrug Helvoirt

Om een veilige oversteek van het Drongelens Kanaal voor al het verkeer te kunnen behouden, zal binnenkort groot onderhoud worden uitgevoerd aan de brug ‘Margriet’. In 2016 zal de brug ‘Nieuwkuikseweg’ worden aangepakt. Voor 2017 staat de brug ‘Groenendaal’ te Esch in de planning.
Bereikbaarheid
Ondanks het feit, dat de meeste werkzaamheden aan de onderzijde van de brug plaatsvinden, zult u twee weken hinder ondervinden. Het wegdek op de brug wordt namelijk grondig aangepakt waardoor de brug twee weken volledig voor het verkeer wordt afgesloten. Gedurende deze periode wordt het verkeer omgeleid via de Nieuwkuikseweg en de Duinweg. De werkzaamheden worden door de firma Batec betonrenovaties te Velddriel uitgevoerd.
166 INWONERS UIT 1996 KRIJGEN OPROEP OVER DONORREGISTRATIE
Meer donoren = kortere wachttijden = minder doden
DonorDeze week ontvangen 166 jongeren geboren in 1996 uit onze gemeente Haaren een oproep van minister Schippers van Volksgezondheid met de vraag om nu te kiezen of zij orgaandonor willen zijn. Want hoe meer donoren, hoe korter de wachttijden. En dat betekent minder doden. De gemeente Haaren ondersteunt deze oproep van de minister.
De online jongerencampagne die de Nederlandse Transplantatie Stichting (NTS ) dit jaar organiseert rondom de oproep van de minister maakt de jongeren bewust van de rol die zij kunnen spelen bij het terugbrengen van de wachtlijst: ‘We hebben veel meer orgaandonoren nodig in Nederland. De wachttijden voor bijvoorbeeld een donornier of een donorhart zijn veel te lang. Daar kun jij nu iets aan doen. Word orgaandonor. Want hoe meer donoren hoe korter de wachttijden en hoe minder mensen op de wachtlijst doodgaan omdat voor hen niet op tijd een orgaan beschikbaar komt.’
Donor: Ja of Nee
Uw gemeente zet zich actief in om het aantal registraties in het Donorregister te verhogen.
Meld u eenvoudig aan op www.jaofnee.nl.
Meer informatie over orgaan- en weefseldonatie vindt u op www.transplantatiestichting.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *