Kinder fysioEr is nu ook fysiotherapie voor kinderen mogelijk in Helvoirt. Kinderfysiotherapie- richt zich op problemen ten aanzien van het bewegingssysteem en het bewegen van kinderen tussen de 0 en 18 jaar. Kinderen ontwikkelen zich door te bewegen en te spelen. Soms blijft echter de ontwikkeling achter en kan een kinderfysiotherapeut helpen de ontwikkeling te stimuleren.
Mijn naam is Anne Visschers, fysiotherapeute bij Fysiotherapie Helvoirt, en ik heb mij de afgelopen vier jaar gespecialiseerd in kinderfysiotherapie. Momenteel rond ik de master kinderfysiotherapie af. Op deze opleiding wordt geleerd hoe kinderen zich ontwikkelen en hoe ze onderzocht en behandeld kunnen worden. Een kinderfysiotherapeut behandelt kinderen tussen de 0 en 18 jaar.
Reden om naar de kinderfysiotherapeut te gaan, kunnen zijn;
• Baby’s die niet tot omrollen, zitten, kruipen of lopen komen
• Baby’s met asymmetrische houding of een voorkeurshouding
• Peuters die niet kunnen wat hun leeftijdgenootjes wel kunnen
• Bewegingsangst
• Vaak vallen, omstoten of struikelen
• Orthopedische afwijking zoals heupdysplasie, klompvoetje(s), en scoliose
• Problemen met motorische kleutervaardigheden zoals knutselen, knippen en tekenen
• Houterige, onhandige motoriek
• Houding en bewegingsproblemen
• Motorische schrijfproblemen
• Sportblessures
Hoe werkt een kinderfysiotherapeut?
Nadat uw kind is aangemeld, vindt er een intake en onderzoek plaats. Na het onderzoek wordt bepaald of een behandeling is geïndiceerd. Vervolgens wordt er in overleg met u en uw kind een behandelplan opgesteld. Het behandelplan is gebaseerd op de hulpvraag van uw kind en omgeving, zoals ouders en de school. De behandeling wordt spelenderwijs gegeven en is passend bij de leeftijd en het ontwikkelingsniveau van uw kind. De behandeling is functioneel en traint de praktische vaardigheden die voor het kind belemmerend zijn in zijn of haar dagelijkse functioneren. Plezier in bewegen staat voorop en uw kind staat centraal!
Hoe wordt kinderfysiotherapie vergoed?
De behandeling wordt 18 keer uit de basisverzekering vergoed, daarna wordt deze door de aanvullende verzekering van de ouder(s) vergoed. Indien een aandoening op de lijst chronische aandoeningen voorkomt, wordt de behandeling volledig uit de basisverzekering vergoed.
Kinderen mogen met of zonder verwijzing van een arts naar de kinderfysiotherapeut. Voor behandeling aan huis is een verwijzing van een consultatiebureau-, kinder- of huisarts nodig.
Voor vragen, meer informatie of het maken van een afspraak, kunt u mij bereiken op 0411-642014 of a.visschers@fysiotherapiehelvoirt.nl
Anne Visschers
Fysiotherapie Helvoirt  Valkenierstraat 8b  5268 DK Helvoirt  0411-642014  www.fysiotherapiehelvoirt.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *