Op zondag 17 april a.s. kunt u onder leiding van onze deskundige natuurgidsen een wandeling maken door een prachtig gedeelte van de Brand namelijk het “Hoornmankentiend”, Biezenmortel. Het thema op deze zondagmorgen is voorjaarsbloeiers.
We zullen hele tapijten van bosanemoon en speenkruid tegenkomen, maar ook andere voorjaarsbloeiers als de pinksterbloem, de paarse dovenetel, de gele iris, de dotterbloem, hondsdraf . Dus neem vooral uw fototoestel mee! Ook zullen we bijna zeker het oranjetipje zien vliegen. Dit is een wit vlindertje met oranje tipjes aan de uiteinden van haar vleugeltjes. Het zet haar eitjes af op haar waardplant de pinksterbloem.
De gids zal u een en ander vertellen over de geschiedenis van dit prachtige natuurgebiedje. Hoe kwam het aan deze merkwaardige naam?
We vertrekken om 10.00 uur bij cafĂ© “Het Gommelen” Biezenmortelstraat1, Biezenmortel. Het is een op bepaalde plekken tamelijk nat gebied dus zorg voor waterdicht schoeisel! U bent van harte welkom bij deze gratis excursie.

IVN-Oisterwijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *