[vc_row rt_row_background_width=”fullwidth” rt_row_content_width=”default” rt_row_style=”default-style” rt_row_height=”” rt_column_gaps=”” rt_row_shadows=”” rt_row_borders=”” rt_bg_effect=”classic” rt_bg_image_repeat=”repeat” rt_bg_size=”cover” rt_bg_position=”right top” rt_bg_attachment=”scroll” rt_bg_layer=”” rt_bg_video_format=”self-hosted”][vc_column rt_bg_effect=”classic” rt_bg_image_repeat=”repeat” rt_bg_size=”auto auto” rt_bg_position=”right top” rt_bg_attachment=”scroll”][vc_single_image image=”44124″ img_size=”full” alignment=”center” onclick=”link_image”][vc_column_text]Een geluidswagen met muziek hoort met carnaval thuis in onze dorpen. Een geluidswagen met harde muziek kan echter langs de route ook overlast veroorzaken bij inwoners en onrust bij dieren. Daarom hebben de gemeenten Haaren Oisterwijk en Hilvarenbeek een aantal gezamenlijke voorwaarden opgesteld. Zo kunnen verenigingen carnaval vieren met geluidswagens, maar beperken we tegelijkertijd de overlast voor anderen.
Duidelijke regels voor het rijden naar een evenement.
In samenwerking met de gemeente Oisterwijk en Hilvarenbeek hebben wij een notitie opgesteld met duidelijke voorwaarden.
Op deze manier is het voor carnavalsverenigingen helder aan welke regels zij zich moeten houden, of je nu in Haghorst, Moergestel, Biezenmortel of één van onze andere dorpen rijdt. Bovendien wordt het aanvragen van een ontheffing eenduidiger door de vastgestelde kaders.
Door het vooraf kenbaar maken van de routes vindt er sturing plaats voor en tijdens carnaval. Ongewenste routes worden hiermee voorkomen.
Er is daarnaast besloten dat het geluid alleen aan mag staan als het voertuig rijdt en dat tijdens het rijden alleen de binnensets mogen worden gebruikt. Vanzelfsprekend is op het evenemententerrein muziek op een stilstaande wagen wel toegestaan.
Op het gebied van geluid geldt dat als de wagen rijdt er maximaal 90 db(a) en 105 db(c) hoorbaar is.
Het is daarnaast van belang dat de berijders van geluidswagens minimaal drie weken voor het evenement de ontheffing aanvragen met daarbij de te rijden route(s) en aanvullende gegevens. Meer informatie? kijk op onze www.haaren.nl/evenementen[/vc_column_text][vc_widget_sidebar sidebar_id=”sidebar-4″][vc_message message_box_style=”3d”]Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net[/vc_message][vc_column_text]
 
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *