Dinsdag 28 juni ontving directievoorzitter Martin Houben van Rabobank Hart van Brabant duurzaamheidscertificaat BREEAM-NL In Use. De Dutch Green Building Council reikte het certificaat uit vanwege de grondige en duurzame verbouwing van het bankkantoor aan de Burgemeester Verwielstraat in Oisterwijk.
Het duurzaamheidscertificaat is een mooie erkenning
In 2015 werd het pand aan de Burgemeester Verwielstraat in Oisterwijk gestript en drastisch verbouwd. Dat de bank koos voor de verbouwing van het pand in plaats van nieuwbouw is op zich natuurlijk al duurzaam. Het BREEAM-NL keurmerk dat Rabobank Hart van Brabant ontving toont de duurzaamheidsprestatie van gebouwen aan. Martin Houben: ‘De ontvangst van dit certificaat is een mooie erkenning voor de bank. Het duurzaam verbouwde pand is één van de manieren hoe de bank bezig is met maatschappelijk verantwoord ondernemen.’
Op duurzame wijze bankieren
RBankDe bank zet duurzaamheid op veel verschillende fronten in, waaronder op het gebied van huisvesting. De afgelopen jaren nam de bank afscheid van 4.500 vierkante meter aan kantoren. Na de verbouwing van het bankkantoor in Oisterwijk benut de bank haar ruimten veel efficiënter, onder meer dankzij taak-gerelateerde werkplekken. Peter van Dijk, manager Facilitaire Services bij Rabobank Hart van Brabant leidde het gehele verbouwingstraject: ‘ ‘Dat bespaart natuurlijk al veel energie. Ook printen we minder, zijn aanwezigheidssensoren die het licht uitdoen als niemand in een ruimte is en hebben we zonnepanelen. Voor de biodiversiteit hebben we nu ook vleermuiskasten en vlinderstruiken.’ Ook biedt de bank haar klanten de mogelijkheid om gebruik te maken van laadpalen voor hybride/elektrische auto’s en fietsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *