[vc_row rt_row_background_width=”fullwidth” rt_row_content_width=”default” rt_row_style=”default-style” rt_row_height=”” rt_column_gaps=”” rt_row_shadows=”” rt_row_borders=”” rt_bg_effect=”classic” rt_bg_image_repeat=”repeat” rt_bg_size=”cover” rt_bg_position=”right top” rt_bg_attachment=”scroll” rt_bg_layer=”” rt_bg_video_format=”self-hosted”][vc_column rt_bg_effect=”classic” rt_bg_image_repeat=”repeat” rt_bg_size=”auto auto” rt_bg_position=”right top” rt_bg_attachment=”scroll”][vc_single_image image=”43872″ img_size=”full” alignment=”center” onclick=”link_image”][vc_column_text]

foto: De trotse Annemiek Verstijnen met op de achtergrond de vele cadeautjes die al binnen zijn.

HELVOIRT – 14 december 2018. Het jeugdig particuliere initiatief van een decemberactie vanuit het HelvoirThuis in samenwerking met de voedselbank Haaren loopt als een speer. Er zijn al zeker 144 kaartjes door belangstellenden uit de boom in het HelvoirThuis “geplukt”. Er zijn zelfs meer cadeautjes door sympathisanten bij de kerstboom afgegeven.  De actie loopt nog tot en met maandag 17 december. Tot dan kunnen schenkers hun cadeautje afgeven bij de boom in de Multifunctionele accommodatie.

De kerstboom met de wenskaartjes in haar takken

Annemiek Verstijnen vertelt heel erg verrast te zijn over het succes van de door haar opgezette actie.  Zij vertelt:   ” Dit heb ik nooit durver hopen, laat staan dromen.  De eerste groep van 50 kaartjes, was in heel korte tijd weg.  De tweede groep van vijftig stuks bleek  binnen 24 uur  uit de kerstboom te zijn.  Later zijn er nog een keer 44 kaartjes in de boom gehangen. Ook die zijn  allemaal uit de kerstboom verdwenen. Bij 25 kaartjes zou ik al blij zijn “.
De dames van de Vereniging 55+ Helvoirt in actie voor het vouwen van de wenskaartjes

Wenskaartjes
De wenskaartjes hebben een vorm van een kerstboom en worden door de leden van de hobbyclub van  de Vereniging 55 + Helvoirt met de hand gemaakt en versierd.
Het kaartje bevat op de voorzijde de tekst of het een cadeautje voor een jongen of meisje moet zijn  met daarbij de leeftijd. De achterzijde vermeld het soort cadeautje dat de schenker kan inpakken . De waarde van het cadeautje is vrijblijvend.
Deze actie is in haar eentje op touw gezet door Annemiek Verstijnen uit Helvoirt. De student Social Work aan de Hogeschool in Den Bosch  probeert de kinderen in Haaren, Helvoirt, Biezenmortel , die een bezoek brengen aan de voedselbank van de gemeente Haaren,  in  december een cadeautje aan te bieden. Daarmee wil de Helvoirtse een meer maatschappelijke waarde meegeven vanuit de voedselbank. Gelijktijdig voldoet ze daarmee aan een schoolopdracht. Inmiddels heeft de Helvoirtse al heel veel stof voor het verslag dat bij de opdracht hoort.
Een detail van een ingepakt cadeautje

Trots
“Iedereen is trots op het succes van mijn opgezet plan. Mijn moeder is trots en oma nog trotser. Zelfs mijn vriendinnen geven me cadeautjes mee voor de wensboom. Leerkrachten steunen de actie. Een dame uit Haaren haalde 15 wenskaarten op voor bekenden. Zelf vind ik het reuze fijn dat dit zo aangeslagen is.  Het heeft me veel moeite gekost omdat ik er in het begin alleen voor stond. Met spontane hulp van de “vouwploeg” van de knutselclub van de vereniging 55 + Helvoirt verliep het maken van de wenskaartjes voortreffelijk. Of ik het volgend jaar dit weer doe is niet zeker want dan is hulp zeker welkom. Dan zit ik in mijn derde schooljaar met practicum en nog minder vrije tijd dan nu.  Maar dat is voor volgend jaar. Eerst de cadeautjes nog sorteren en bezorgen bij de voedselbank. Ikzelf ben er trots op dat de kinderen misschien wel twee cadeautjes in plaats van een in ontvangst kunnen nemen. Het is even afwachten tot maandag 17 december. De kinderen uit Haaren, Helvoirt  en  Biezenmortel krijgen van de voedselbank Haaren de cadeautjes uitgereikt. Esch valt niet onder de voedselbank Haaren. ”
Van onze correspondent.[/vc_column_text][vc_widget_sidebar sidebar_id=”sidebar-4″][vc_message message_box_style=”3d”]Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net[/vc_message][vc_column_text]
 
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *