Smart Slider with ID: 2

De Buit, 7 januari om 20.25 uur NPO 3

De Buit, vanaf maandag 7 januari om 20.25 uur bij AVROTROS op NPO 3

Dit is het rechercheteam

HELVOIRT – 3 januari 2019. Een team van ervaren topspecialisten onder leiding van Maaike van Leuken onderzoekt wie ervandoor is gegaan met de buit.

Onderzoeksleider
Naam: Maaike van Leuken
Achtergrond: Maaike heeft jarenlange ervaring bij de politie. Ze heeft vele jaren leiding gegeven aan grote rechercheonderzoeken en opsporingsteams, gericht op het oplossen van levensdelicten en georganiseerde criminaliteit. Maaike is een van de grondleggers van Cold Cases in Nederland en had jarenlang een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van het vak. Ze ontwikkelde bijvoorbeeld ‘de familierechercheur’ en haalde het NFI voor het eerst op de plaats delict. Maaike werd commissaris van politie en gaf haar laatste jaren bij de politie leiding aan uniformdienst en recherche in Utrecht. Maaike wordt geroemd als een bevlogen vrouw met een duidelijke visie en kundig politiebaas, die met de ‘voeten in de klei’ leiding geeft. Na de politie werkte ze jaren met succes bij het OM en tegenwoordig is ze directeur bedrijfsvoering bij de Nederlandsche bank.

Teamleider
Naam: Vanessa Middelkoop
Achtergrond: Vanessa is gedreven door een enorme passie voor het vak. Alles wat zij doet, zakelijk of privé doet zij met dezelfde inzet en passie. De lat ligt altijd hoog en niets is vanzelfsprekend. Al op jonge leeftijd is zij bij de politie opgeklommen tot het beste elite team van de Nederlandse politie wat bestaat uit een klein selecte groep aan mensen. Zij bestreed daar de zwaar georganiseerde misdaad en terreur op het hoogste geweldsniveau en heeft geleerd om onder extreme druk te presteren. Wat haar in politiewerk aanspreekt is een zaak van A tot Z behandelen, waarbij er meerdere specialismen samenkomen. Waaronder dossier onderzoek en analyse, heimelijk observeren, tactisch denkwerk, verhoren, inzet van technische hulpmiddelen en een case uitbouwen. Momenteel heeft zij een eigen recherche- en privédetectivebureau. Naast het bureau startte ze haar eigen academy waar ze mensen opleidt in observatie- en tactisch werk.

Rechercheur
Naam: Asha van der Burgh
Achtergrond: Asha heeft 13 jaar ervaring als rechercheur. In 2002 begonnen als tactisch rechercheur bij een verdovende middelen team. De focus lag op corruptie op de luchthaven Schiphol. Haar kracht lag in het opmaken van processen-verbaal en dossiervorming, maar ze was ook erg sterk in observeren, verhoren en analyseren. Ze heeft zich meerdere keren in een vliegtuig verstopt om verdachten te observeren en is naar het buitenland geweest om verdachten te verhoren. Verder heeft ze een deel van de forensische opleiding gevolgd en een observatie cursus en een algemene recherche opleiding. In 2010 werd Asha financieel rechercheur bij de politie. Hierbij lag de focus op fraude en oplichting. Na vier jaar stapte ze over naar de bedrijfsrecherche van een groot bedrijf in medische hulpmiddelen. Hier was ze verantwoordelijk voor onderzoek, advies en preventie. Na een jaar besloot ze dat het tijd was om een eigen recherchebureau op te richten.

Hoofd analist
Naam: Henk Evers
Achtergrond: Henk is jarenlang operationeel analist geweest bij de politie. Hij is begonnen op straat. Daarna is hij gaan werken als analist bij het kernteam Noordoost Nederland. Binnen dit team was hij werkzaam bij de Unit Mensensmokkel. Zijn grootste en meest spraakmakende zaak daar was de Doverzaak. Een mensensmokkelzaak waarbij 58 Chinezen dood gevonden werden in een container bij Dover. In deze zaak zijn mede dankzij het doortastende uitzoekwerk van Henk de daders gevonden. Henks specialisme is het operationele onderzoek. Uiteindelijk werd hij chef criminaliteitsanalyse in de regio IJsselland. In de laatste jaren van zijn carrière is hij zijn kennis en ervaring door gaan geven aan de jongere generatie. Hij is docent Criminaliteitsanalyse geworden aan de politieacademie.

Rechercheur
Naam: Louk Kluck
Achtergrond: Louk heeft lang bij de recherchegroep op de luchthaven Schiphol gewerkt. In 1988 werd hij beschikbaar gesteld aan het onderzoek naar de ontvoering van Gerrit-Jan Heijn, een misdrijf met een grote impact op de samenleving. Na 9 maanden onderzoek slaagde hij er met collega’s in de verdachte op te pakken en kreeg tijdens de verhoren uiteindelijk ook een bekentenis uit de dader. Na deze zaak werkte hij als internationale en nationale fraude-rechercheur en falsificatie-rechercheur. Zijn carrière sloot hij af bij de regiopolitie in Amsterdam af als NRI-liaissonsofficer om inlichtingen over de -top100 crimi’s- beschikbaar te maken voor andere regio-politiekorpsen.

Rechercheur
Naam: Patrick Klaver
Achtergrond: Patrick begon in 1992 bij de Koninklijke Marechaussee, daarna werkte hij in het gevangeniswezen. Eind jaren ‘90 ging hij bij de politie. Eerst op straat en in 2007 ging hij bij de recherche werken in Zaanstreek & Waterland. Hij belandde uiteindelijk bij de CIE, waar hij specifiek werd ingezet om undercover contact te leggen met criminelen die benaderd dienden te worden inzake een lopend onderzoek. Dat mag je slechts een beperkt aantal jaren doen en daarom besloot Patrick naar een creditcardmaatschappij over te stappen om daar recherchewerk te gaan doen (2012-2014). Daar is hij gestopt en tot op heden werkt hij voor een overheidsinstelling als sociaal rechercheur.

Rechercheur
Naam: Remco Boelsma
Achtergrond: In 1997 is Remco begonnen als opsporingsambtenaarbij de Koninklijke Marechaussee. Hij stapte over naar de FIOD en werd daar recherche coördinator. Dit heeft hij jaren met veel plezier gedaan en aan vele grootschalige onderzoeken gewerkt. Hierdoor deed hij veel recherche ervaring op, onder andere in het observeren en horen van verdachten. Na een overstap naar politie Nederland werd Remco leidinggevende bij de politie na het afronden van een Politiekundigeopleiding. Momenteel is hij werkzaam als fraudeonderzoeker.

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *