Actuele film met deskundige inleiding

Dappere monniken in een onzekere wereldDe film ‘Des Hommes et Des Dieux’ vertelt het waargebeurde verhaal van de broeders Trappisten in het Algerijnse Atlasgebergte, die besloten toch te blijven toen het geweld in de jaren 90 daar hoog oplaaide. Moslimfundamentalisten dreigden alle buitenlanders te doden. De broeders hadden het gevoel dat ze de mensen daar – en hun roeping – in de steek zouden laten als ze zouden vertrekken. De monniken stonden voor een samenleving waarin mensen, hoe verschillend ook, met elkaar samenleven. Helaas maakten de fundamentalisten hun bedreiging waar. Zeven van de monniken werden ontvoerd en later gedood (mei 1996). Een film over lijden, onrecht, omgaan met verschil in ras en geloof. Wie durft er – ook 70 jaar na de bevrijding – nog te dromen over dat mensen met een verschillend geloof- of geen geloof- elkaar open ontmoeten en met elkaar hun waarden uitwisselen? Wie durft vast te houden aan zo’n droom?
Stefan Waanders, voorheen directeur van de Radboudstichting, zal ons voorafgaand aan de film meer vertellen over deze dappere monniken, hun inspiratie en hoe die voortleeft tot op de dag van vandaag.
Bekijk deze film zelf met andere ogen op dinsdag 26 mei, 19.15 uur in het Gastenbosch, Kastanjelaan 17. We beginnen met koffie en de introductie op de film start op 19:30 uur.
Kosten € 5,00 (koffie inbegrepen)
De filmavond wordt georganiseerd door de werkgroep spiritualiteit Nicolaasparochie uit Helvoirt. Deze werkgroep organiseert activiteiten waarbij bezinning en gesprek over levensvragen en zingeving centraal staan. Voor meer informatie Jan Verstijnen, info@atopbedrijfsadvies.nl en Agnes van Balkom, agnesvanbalkom@gmail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *