Helvoirt. De dagactiviteit “Dagje Thuis in het HelvoirThuis” houdt al bijna drie maanden telkens op maandag een aantal bezoekers actief bezig en laat ze bewegen waar mogelijk. Dit pilotproject in Helvoirt van zorg en welzijn in de gemeente Haaren ontving maandag 12 december een cheque van € 250,00 voor de aanschaf van spelmateriaal. Ineke Matheeuwsen van contourdetwern uit Boxtel, de coördinator van dit project mocht uithanden van Lieke Haan, Rabobank Hart van Brabant, de cheque in ontvangst nemen. Voor het geld had het pilotproject een leuk balspel op het oog waarmee men maandag al direct een proef op de som nam.
Ineke Matheeuwsen ontvangt de cheque uit handen van Lieke Haan (links)
Het is een soort sjoelbak met tien snooker ballen. De speelbak leg je makkelijk op een tafel. Elke bal vertegenwoordigt een hoeveelheid punten dat op de bal is geschilderd. Door de bal met de hand naar het eind van de bak te rollen komt deze bal door een ronding aan het einde terug langs tien uitsparingen waar de bal in past. Deze uitsparingen leveren punten op zodra er een bal in terecht komt. De kunst is nu om de ballen in die uitsparingen te laten rollen. De punten van de uitsparingen en de punten van de ballen worden opgeteld. Wie de meeste punten bij elkaar gooit is de winnaar.
Lieke Haan, opgegroeid in Helvoirt maar nu woonachtig in Tilburg, liep samen met drie collega’s het geldbedrag van de cheque bijeen door als kwartet van collega’s deel te nemen aan de estafette marathon van Eindhoven. Zij was de laatste loper van het stel en mocht in Eindhoven de finishlijn passeren. Lieke Haan: ” Een marathon geeft extra sfeer. Zeker in de laatste kilometers. Je ziet de deelnemers de laatste loodjes helemaal kapot gaan om snel te eindigen. Gelukkig had ik al eerder de Tilburg Ten Miles gelopen zodat mijn laatste 10,5 km van onze marathon wel te doen was. De prestaties van ons team leverde een bedrag van 250 euro op van “De Lange Landen” , een dochteronderneming van de Rabobank, en wij wilden dit schenken aan dit project hier in de gemeente Haaren.” Inke Mattheeuwsen bleek heel enthousiast en blij met de cheque. Zij keek vooruit naar de volgende projecten in Haaren, Esch en Biezenmortel die mogelijk in 2017 van start gaan.
“Dagje thuis in het HelvoirThuis” is een initiatief van alle in Helvoirt samenwerkende zorg en welzijn organisaties. Informatie over dit nieuwe initiatief in het HelvoirThuis bij: inekematheeuwsen@contourdetwern.nl

Van onze correspondent

1 Comment

Avarage Rating:
  • 0 / 10
  • Monic , 15 december 2016 @ 08:27

    Heel leuk spel koersval heet dat toch?
    Bij haarensteyn vinden de mensen dat ook erg leuk en bijna iedereen kan daar aan meedoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *