CDA gaat voor meer Brabant in Den Haag            
Het CDA wil een sterker Brabants geluid in Den Haag laten doorklinken. Daarom staan er een fors aantal Brabantse kandidaten op de lijst voor de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart a.s.. Een drietal kandidaten uit onze regio, wil ik hier graag even noemen.
René Peters(op nr. 3) uit Oss liep als wethouder sociale zaken in de praktijk tegen de knelpunten bij de Haagse veranderingen in de zorg en maatschappelijke ondersteuning aan en wil dit met zijn praktijkervaring aan gaan pakken.
Madeleine van Toorenburg uit Rosmalen(op nr. 5)(was o.a. voorzitter van de enquete-commissie Fyra) maakt zich sterk voor veiligheid, het terugdringen van criminaliteit, met name onder de jeugd, en het tegengaan van de drugscriminaliteit en van de ondermijning van de samenleving.
Een (nog) minder bekende kandidaat is Stijn Steenbakkers uit Den Bosch(nr. 24).
Steenbakkers(30) uit Den Bosch (opgegroeid in Schijndel), is nu Statenlid voor het CDA in Brabant. Als Statenlid sprak ik onder andere met hem over het beleid over vrijkomende agrarische gebouwen. Hij wil graag de Tweede Kamer in. Hiervoor heeft hij 17.000 voorkeursstemmen nodig en voert hij ook campagne in Haaren. Met hem had ik afgelopen vrijdag op het CDA-congres in Breda een kort vraaggesprekje.
Steenbakkers: “Geef Haaren een stem in Den Haag”
“Geef Haaren een stem in Den Haag”, aldus kandidaat-Kamerlid Stijn Steenbakkers
 Waarom wil je naar Den Haag?
Steenbakkers:
“Omdat ik zie dat Den Haag ons mooie Brabant tekort doet. Kijk bijvoorbeeld naar hoeveel geld voor infrastructuur naar Brabant komt. Belachelijk weinig in vergelijking met de Randstad. Iedere dag kan je aansluiten in de files op de A2, A50, A58 of A67. Den Haag doet hier veel te weinig aan en is teveel gefocust op de Randstad. Dat moet veranderen. De 2,5 miljoen Brabanders hebben net zoveel recht op goede voorzieningen als de rest van Nederland.”
Wat zijn je specifieke aandachtspunten voor Haaren?
Steenbakkers:
“Familiebedrijven! Juist in Haaren, waar zoveel mooie, kleinschalige agrarische en niet-agrarische familiebedrijven te vinden zijn. Deze bedrijven verdienen een daadkrachtige, betrouwbare overheid, die ophoudt met het verzinnen van extra regels óf het tussentijds veranderen van regels (dan denk ik onder andere aan de Stikstofverordening van de Provincie). Ik spreek veel met ondernemers en om het thema ‘Familiebedrijven’ nog beter op de kaart te zetten, organiseer ik hierover een thema-avond bij Bob Hutten in Veghel. Deze is op 13 maart a.s. Inmiddels zitten we al op meer dan 80 aanmeldingen. Geweldig!”
Wat is je kernboodschap?
Steenbakkers:
“Ik ben een geboren Brabander en Haaren is voor mij heel dichtbij. In Den Haag wil ik opkomen voor de inwoners van Haaren. Met een stem op mij (CDA – nummer 24) geef ik Haaren een stem in Den Haag!”
Meer weten over Stijn en zijn campagne? Ga naar http://www.facebook.com/steenbakkersstijn
Meer weten over René Peters en zijn campagne? Ga naar  https://www.cda.nl/rene-peters
Meer weten over Madeleine van Toorenburg en haar campagne? Ga naar   https://www.cda.nl/vantoorenburg
 Wilt u ook meer Brabant in Den Haag, stem dan op 15 maart op één van deze regionale kandidaten.
Op  3 april 2017 is om 20.00 uur onze eerstvolgende achterbanvergadering in Vorselaer in Biezenmortel. U bent van harte welkom!
Hein van Poppel
Fractievoorzitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *