Hij heeft er veel zin en super veel vertrouwen in: “Wat mij betreft mag carnaval morgen al beginnen” zegt Jan van den Boer, zakelijk leider van het HelvoirThuis. Het gemeenschapsgebouw heet tijdens de carnavalsdagen ’Party house de Dolle Koe’ en is toegankelijk voor jong en oud. 
“Ach weet je” vervolgt hij, “we proberen er het beste van te maken en in overleg met de Stichting Openbaar Carnaval (SOC) zijn er wat aanpassingen gedaan aan de indeling en gebruik van het gebouw tijdens de carnavalsdagen”. Zo zal de toegang van de Koe‘le Kiet via de buiteningang in de grote zaal komen. Die is door middel van een podium met achterwand in het midden afgesloten . De naam van de grote zaal is ’de Dolle Koe’. Bij de buiten achteringang komt een toiletwagen en zo hebben de jeugdige feestgangers, van de Koe’le Kiet, keurig alles bij elkaar en is er goed overzicht.
’Café de Dolle Stier’ is de ruimte die men door het jaar heen de Huiskamer noemt. Dit wordt een gezellige sfeervolle ruimte waar het heel verleidelijk gaat worden om te blijven ’hangen’. Na afloop van de Kenderkarnavalsactiviteiten die elke middag plaats vinden in ‘de Dolle Koe’ kun je in ‘Café de Dolle Stier’ nog lekker een beetje nadweilen. Hier staat ook een podium voor blaasorkestjes en voor bv. ook de optredens tijdens Klubkestreeën.
Jan verheugt zich op carnaval, vooral om het uitgaanscentrum van Keiespellersdurp te zijn. Een plek waar iedereen zich thuis gaat voelen. Op vrijdagmiddag trappen we officieel af, nadat de schooljeugd ’s-morgens ‘de Dolle Koe’ al heeft ingewijd. Dat wordt een nieuw item in Keiespellersdurp: “11 + 1 kwartierke Veuraf “ in ‘de Dolle Stier’. Ofwel van 15.00 u tot 18.00 u, de sfeer proeven van carnaval 2017 .
Op zondagmiddag is de prijsuitreiking van de Kenderoptocht en maandagmiddag Klubkestreeën in Café de Dolle Stier. Dinsdagavond na het koe-verbranden is het Party House ook open om gezellig met elkaar carnaval 2017 af te sluiten. “Zaterdagavond vanaf 18.00 uur zijn we gesloten en gaan we naar het Openingsbal in de Keiespellers residentie”.
En zo moet dat in Helvoirt. Alaaf.
 MEER CARNAVAL KLIK HIER


KLIK OP PLAATJE VOOR VERGROTING

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *