In december bereikte de nieuwbouw van woon­ en zorggebouw Leyenhof het hoogste punt. De ruwbouw van Leyenhof was op dat moment ook gereed. Inmiddels krijgt de schuine kap op het torenblok vorm door het aanbrengen van dakplaten. De platte daken worden voorzien van isolatie en dakbedekking. Daarnaast zijn metselaars aan de slag met de buitengevels. De gevels zullen deze maand op volledige hoogte gemetseld zijn en dan is de uiteindelijke uitstraling van het gebouw al goed te zien! Binnen zijn de eerste vloeren gestort en binnenkort wordt gestart met het plaatsen van de binnenwanden. De oplevering van Leyenhof staat september 2016 gepland

CEES vUGTS nELLY VAN eNGELENOp haar verjaardag, 24 september 1964, kreeg Nelly de sleutel van haar (toen) nieuwbouwwoning aan de Jorisakkersstraat in Helvoirt. Een fraaie hoekwoning met lange oprit. Haar broer Cees betrekt die dag ook een nieuwbouwhuis, pal naast Nelly. Ze delen zelfs de oprit. Hun broer Ad komt aan de overkant van de straat te wonen. Drie kinderen uit een gezin van zeven in één straat.
BETER EEN GOEDE BUUR… De broers en zus wonen er met hun echtgenotes en echtgenoot. Bouwen elk hun eigen gezin op en leven er zorgeloos en gelukkig totdat Nelly op 60­jarige leeftijd weduwe wordt. Ze vindt veel steun bij haar broers en bouwt zo goed en zo kwaad als het kan haar eigen leven weer op. Met fitness, koren en wandeltochten.
Als broer Cees weduwnaar wordt ­nu 4 jaar geleden­ vindt ook hij de steun bij zijn zus en broer die zo nabij wonen. Maar het verlies van zijn jeugdliefde Jopie en de eenzaamheid vallen hem zwaar. Zijn zoons komen zo vaak ze kunnen. En op alle momenten daartussen houdt zus Nelly een oogje in het zeil. Dat kost haar als buurvrouw weinig moeite. “We hebben de sleutels van elkaars woning. Ik help een beetje mee in de huishouden, houd zijn kalenderafspraken bij en regel de zaken die hij niet alleen kan doen.”
LEES MEER, KLIK HIER

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *