De brandweer van Helvoirt is vrijdagavond kwart voor zeven in actie moeten komen voor een zoektocht naar een weggelopen kalfje. Het kalfje, afkomstig van een boerderij aan de Schoorstraat, wist vannacht door onbekende oorzaak uit zijn hok te ontsnappen en is vervolgens het “Brokkenbroek” ingewandeld. Dit perceel van ruim 20 hectare was de hele dag al doorzocht door de boer en de boerin.
Aan het begin van de avond werd het kalfje gezien in het bosperceel, maar wist bij een poging om het dier te vangen, te ontsnappen. Hierna werd de hulp ingeroepen van de Helvoirtse brandweer. Een groep van 8 brandweerlieden, ging in het dichtbegroeide bos, tussen de brandnetels en vele bramenstruiken, op zoek naar het kalfje. Na ruim een half uur zoeken hoorden een aantal brandweerlieden het kalfje op eens. Nadat de brandweerlieden nog verder het dicht begroeide bosperceel waren in gegaan werd het kalfje gevonden. Maar bij het zien van de brandweerlieden ging het kalf er opnieuw van door. (raar he)
Na een korte achtervolging werd het kalfje ingesloten door de medewerkers van de brandweer.
Het diertje was zo geschrokken en wilde er nog tussenuit knijpen via een sloot een brandweerman dook achter het kalfje en samen lagen ze in de sloot.
Daarna werd het kalfje door de brandweerlieden terug gebracht naar zijn hok. De brandweer keerde daarna na een avonduur in het bos terug naar de kazerne.
Omdat het kalfje nog geen naam had, werd het kalfje vernoemd naar de brandweerman Jan die het kalfje uit de sloot redde. Omdat het om een vrouwtje gaat wordt het kalf nu Janneke genoemd.

Klafje 6
Foto: Stan van Drunen

Klafje 5
Foto: Stan van Drunen

Klafje 4
Foto: Stan van Drunen

Klafje 3
Foto: Stan van Drunen

Klafje 2
Foto: Stan van Drunen

Klafje 1
Foto: Stan van Drunen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *