De Klender

 1. Disco schaatsen met DJ Sjors

  16 december 2017 om 10:00 - 22:00
 2. Kerstconcert Open Kerk

  16 december 2017 om 19:00
 3. Weihnachtsoratorium met dirigent Lex Wiersma uit Helvoirt

  16 december 2017 om 19:00
 4. Moves & Grooves

  16 december 2017 om 20:00
 5. Muziek, kerst, sfeer,….Vocalis!

  16 december 2017 om 20:00

Familie berichten

21 november 2017 Familieberichten op HelvoirtNet

...

BIJEENKOMST OVH

Een warm en lekker welkom bij Tuinderij de Es in Haaren

Een heerlijke voorjaarsavond, een interessante rondleiding over het terrein van Tuinderij de Es en een lekkere maaltijd van eigen bodem. Twintig ondernemers uit de gemeente Haaren genoten 11 mei jl. van het bezoek aan Tuin de Es dat de Ondernemersvereniging Haaren had georganiseerd.
We werden hartelijk ontvangen door Bart Pijnenburg en Daniëlla de Winter, eigenaren van Tuin de Es. De Es kent een bijzonder verhaal. Want Bart Pijnenburg blijkt zonder het te weten in 2012 een tuinderij gekocht te hebben op de grond van zijn voorouders. Al vanaf 1490 woonden de Pijnenburgers in dit deel van Haaren. Wat ook bijzonder is aan de Es zijn de aandeelhouders, ‘portiehouders’ genoemd. Zij worden mede eigenaar van de grond van de Tuin en ontvangen als rente een geldbedrag of een tegoed voor producten uit de eigen winkel of een heerlijk diner. Zo bindt de Tuin mensen uit de regio aan haar en verspreidt ze op unieke wijze haar filosofie over LEF-eten (Local, Eco & Fair).

De rondleiding bracht ons langs de drie pijlers van Tuin de Es: 1) de vele bedden met groenten, kruiden, fruit en bloemen, zowel buiten als in de kas; 2) ruimtes en activiteiten voor de dagopvang van mensen met psychiatrische achtergrond en ouderen met dementie, waaronder een net aangelegde tuin die deze zomer prachtig zal bloeien; en 3) de locaties buiten en een sfeervolle binnenruimte als ontvangst- en inspiratiecentrum voor het goede eten. Goed eten is in de visie van Daniëlla en Bart: lekker, gezond en duurzaam/LEF.

Ondanks dreigende luchten verliep de rondleiding droog. Binnen stond een heerlijke maaltijd op ons te wachten, natuurlijk met ingrediënten uit eigen tuin/kas. De aanwezigen hadden alle ruimte om gezellig bij te praten en vertrokken in de loop van de avond naar huis met nog een uitnodiging van Daniëlla en Bart op zak: het jaarlijkse Food Festival van Tuinderij de Es op zondag 18 juni as.
Na zo’n geslaagde avond kijken wij uit naar de volgende bijeenkomst. Dat is een Ondernemersborrel op donderdag 6 juli 2017, bij de Bolle Keijzer in Helvoirt. Graag tot dan!
Namens de OVH, Dianne Commissaris

CC Corvers Column

12 november 2017 CC: CORVERS COLUMN: Tegenzin

...

Rubriek: Huyswerk

15 mei 2017 in Voorpagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *