Maarten van Gorp, voorzitter van de HOJ, hield een toespraak na een moment van stilte.
Maarten: Vanavond zijn we hier kort bij elkaar gekomen om even na te denken en samen te zijn ter nagedachtenis aan John Verhoeven. We hebben even kort stilgestaan bij zijn overlijden en de gebeurtenissen van gisteren. De politie heeft kort toegelicht wat daar nog over te melden is, dat het lichaam is vrijgegeven en dat een misdrijf wordt uitgesloten. De wethouder heeft het medeleven betuigd aan nabestaanden en iedereen veel sterkte gewenst hier in de zaal. De familie heeft laten weten dat de afscheidsbijeenkomst aanstaande zaterdagmiddag om vier uur in het crematorium in Vlijmen en daarna samenzijn is in Jeugdhuis d’n Inbreng voor iedereen die daar naartoe wil komen.
Johan van den Brand, vervolgend op Maarten van Gorp.
Johan: Het is heel goed dat het bestuur van d’n Inbreng dit initiatief genomen heeft. Er zijn zeker 200 mensen geweest en misschien nog wel meer, zowel gisteren als vandaag. Het leeft enorm en dan is het erg goed dat je steun hebt aan elkaar. Geweldig dat dit zo georganiseerd is. We krijgen er John niet mee terug, maar de mensen in Helvoirt pakken dit op, en dat is het beste wat we voor elkaar kunnen doen. Dus complimenten aan de initiatiefnemers, en ik hoop dat dit ook meehelpt met het verwerken van dit verlies.

Gedenkplaats bij d'n Inbreng. Foto: Bart Meesters
Gedenkplaats bij d’n Inbreng.
Foto: Bart Meesters

Na afloop was er gelegenheid om samen te praten. Ook Wenny, de echtgenote van John, was bij de bijeenkomst aanwezig, evenals haar zus en de broers en zus van John. Verder waren het college van B&W, de Buurtcoördinator en mensen van Slachtoffer hulp aanwezig. De bijeenkomst duurde tot 21.30 uur.
Het was een sobere indrukwekkende bijeenkomst.

1 Comment

Avarage Rating:
  • 0 / 10
  • carlo , 20 april 2015 @ 22:29

    gecondeleert door het verlies van john en veel sterkte don carlo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *