Familie berichten

21 november 2017 Familieberichten op HelvoirtNet

Het is mogelijk om op de nieuwssite van Helvoirt.n...

Beheer en onderhoud van de fietspaden

De gemeente onderhoud een breed scala aan fietspaden. In deze publicatie beschrijven wij hoe het onderhoud aan de fietspaden is geregeld en welke acties wij de komende tijd oppakken.

Fietspaden van beton
In 2009 is circa 22 kilometer aan bestaande fietspaden vervangen door betonnen fietspaden. Het betreft hier de fietspaden langs de Witvensedijk, Nieuwkuikseweg, Helvoirtsestraat, Molenstraat, Helvoirtseweg en de Loonsebaan. In 2013 is dit netwerk uitgebreid met een geheel nieuw vrijliggend fietspad tussen Esch en de A2. Het herstel van verzakkingen en eventueel scheurvorming van de betonplaten, wordt jaarlijks uitgevoerd.

Fietspaden van asfalt
Deze fietspaden hebben plaatselijk last van opdrukkende wortels én afbrokkelende randen. Hierdoor ontstaat een hobbelig fietspad wat het comfort en de fietsveiligheid nadelig beïnvloed. Het onderhoud van deze fietspaden wordt opgepakt op het moment dat asfalteringswerkzaamheden zijn ingepland. Dit vindt normaliter twee keer per jaar plaats.

Fietspaden met trottoirtegels
De gemeente beheert fietspaden die met trottoirtegels zijn aangelegd. Het onderhoud hiervan vindt plaats door de gemeente en bestaat uit het herstellen van plaatselijke verzakkingen.

Wat is in 2017 gerealiseerd én wat staat voor 2018 in de planning?
1. Op de wegen Eind, Driehoekweg en recentelijk op de Roonsestraat te Haaren, zijn rode fietssuggestiestroken aangelegd. 
2. De vrij liggende fietspaden, die de dorpen met elkaar verbinden, maken onderdeel uit van de gemeentelijke gladheidbestrijding.
3. De veegmachine wordt frequent ingezet op fietspaden die visueel smaller ogen doordat beplanting/zand de fietspaden dreigen te overwoekeren.
4. Het fietspad door het bos bij de Oude Bosschebaan wordt circa 50 cm verbreed.
5. Het vrijliggend fietspad met trottoirtegels nabij industrieterrein ‘t Hopveld te Haaren (Helvoirtseweg) wordt vervangen door een fietspad van beton.

Door continue aandacht te geven aan de fietspaden binnen onze gemeente, wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan de verkeersveiligheid van deze kwetsbare groep verkeerdeelnemers.

Wijzigingen afvalinzameling in 2018
Veehouderij en gezondheid voor omwonenden.

CC Corvers Column

7 januari 2019 Corvers Column: Vlucht naar voren

Sinds april vorig jaar heeft de burgemeester nog a...

De Buit

Plein Helvoirt

11 december 2017 in Voorpagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.