De Klender

 1. Informatieavond diefstal Helvoirt

  20 september 2018 om 19:30 - 20:30
 2. Uilenlezing

  20 september 2018 om 20:00
 3. Raadsvergadering

  20 september 2018 om 20:30
 4. Oeloek Droeftoeters (reprise)

  21 september 2018 om 21:30
 5. Burendag

  22 september 2018

Familie berichten

5 september 2018 Overleden: Piet Schapendonk

Open Dag provinciehuis Dansmiddag en amusement in...

21 november 2017 Familieberichten op HelvoirtNet

Het is mogelijk om op de nieuwssite van Helvoirt.n...

Avondwandelvierdaagse Helvoirt zit er op

Helvoirt. 22 juni 2018. De 41ste wandel4daagse in Helvoirt zit er op. Gemiddeld deden er 240 deelnemers elke dag mee. Vrijdag was er geen tocht over 10 km om te voorkomen dat men te laat binnen was voor een huldiging.

Wel een van 3,5 en een van 6 km. De dames van de bermophaaldienst waren daardoor niet op pad gegaan. Wel spraken Henriette van Bergen en Marja Vromans, want zij waren het, over een geslaagde actie om vuil op te halen. De oudste en jongste deelnemers werden na afloop in het zonnetje gezet. De organisatie was tevreden over het verloop van deze vierdaagse in de avond uren.

Juist nu de organisatie zich inzette voor een groenere wandel4daagse trok het tweetal Vromans en Van Bergen de wandelschoenen aan om gelijktijdig vuil op te halen. Het initiatief kwam volgens Henriette van Bergen van Marja Vromans. Voorbije winter begon Marja Vromans vuil te verzamelen tijdens het wandelen gedurende de winterperiode. Gewapend met prikstok en plastic zak liep zij verschillende routes om het vuil op te rapen. Nu de wandel4daagse in beeld kwam greep deze dame uit de Sint Nicolaasstraat naar de prikstok om nu tijdens het wandelen opnieuw vuil in te zamelen.

Zelf opruimen
Henriette van Bergen is meer van het principe dat iedereen zijn eigen afval moet opruimen. Zij vertelt “Neem voor onderweg een afvalzakje mee en stop daar het afval in om thuis of onderweg ergens in een afvalbak te gooien maar niet zomaar op straat, de berm of de sloot. Tijdens onze actie tipten andere wandelaars ons dat het wellicht niet helpt. Ga je over een paar dagen dezelfde route wandelen dan schrik je hoeveel afval er weer ligt werd ons vertelt. En dat zou per provincie in Nederland anders zijn. In Brabant is men wat dat betreft erg gemakzuchtig hoorde ik van een vakantieganger. Onze inzet leverde wel twee zakken afval op.”

De oudste deelnemer bleek Jan van Rooij te zijn , geboren in 1940. De jongste deelnemer was Saar van Iersel, geboren in 2015.

Van onze correspondent.

Gevonden
VVV – Van Gogh informatiepunt Helvoirt officieel geopend

CC Corvers Column

12 augustus 2018 Corvers Column: Stappen

De gemeente wil zich de komende tijd richten op ee...

Rubriek: Huyswerk

16 maart 2018 Huiswerk: ‘Wij makelaars, kunnen het mooi vertellen’.

Sedum, wadi’s, bergbezinkbakken en retentievijvers...

22 juni 2018 in Voorpagina

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.