• Laatst geplaatste bericht op 24 februari 2024 10:48
  • Helvoirt Nederland
Slider1
slider2

Corona info, met het laatste nieuws, berichten tips etc.

Pets place /Boerenbond Helvoirt mag open blijven. Er is gelukkig beslist dat ook wij open mogen blijven omdat wij bij de essentiële winkels behoren. Dus wij staan morgen weer voor u en uw huisdier klaar !!! Tot snel en houd uzelf aan de corona maatregelen en winkelen met mandje of winkelwagen ook de desinfectie is aanwezig. 🐈🐕🐇🐹🐭🐎🐖🐑🐦🦆🐓🦃🐟

Het kabinet bereidt een vergaande lockdown voor waarbij bijna alles tot en met 19 januari dicht gaat. Van scholen tot niet-essentiële winkels, tot musea, kapsalons en theaters. Dat melden Haagse bronnen. 

De maatregelen gaan vannacht om 00.00 uur in, om een run op winkels morgen te voorkomen. Contactberoepen zoals massagesalons en kappers moeten ook dicht en mensen wordt gevraagd zo veel mogelijk thuis te blijven. Basis- en middelbare scholen moeten vanaf woensdag dicht. De kinderopvang sluit ook. Voor ouders met vitale beroepen blijven er opvangmogelijkheden. Om 19.00 uur is er een persbericht door Rutten op RTL4, SBS6, NPO 1 en Omroep Brabant.

KLIK OP FOTO

Verschillende burgemeesters roepen mensen op niet meer naar het centrum van hun stad te komen, omdat het te druk is. Het gaat om onder meer Rotterdam, Den Haag, Groningen, Leiden en Utrecht. Ook Maastricht meldt dat het steeds drukker wordt.

Op veel plekken zijn lange rijen voor winkels ontstaan. Ook bij woonwinkels en bouwmarkten is het her en der erg druk. Volgens het ANP zijn er ook nog mensen die snel een boek willen lenen nu de maatregelen worden verscherpt. Zo staat voor de bibliotheek in Roermond een rij. In Eindhoven staat een lange rij voor een kerstbomenverkooppunt.

Mail jou coronabericht, tip naar: nieuws@helvoirt.net of info@haaren.nu of nieuws@vught.nu 

Dit moeten we samen doen!! (ook leuke ideeën zijn van harte welkom!)

Bron: Stichting HelvoirtNet, www.helvoirt.net www.haaren.nu en www.vught.nu