Slider1
slider2

Veilig en Gezond N65 onder de Grond! Ons Leven gaat Voor!

VUGHT/CROMVOIRT/HELVOIRT – 13 januari 2022. Moge het een jaar worden waarin de STAB (Stichting Advisering Bestuursrechtspraak) met een onafhankelijk oordeel komt over de wat ons betreft schrijnende tekortkomingen qua verkeersveiligheid veroorzaakt door de geplande N65 reconstructie.

Zoals inmiddels bij de trouwe lezer bekend mag worden verondersteld, ontstaan er volgens gerenommeerde verkeerskundigen niet alleen grote problemen op de nieuwe N65, maar dat geldt evenzeer voor het extra verkeer dat door onze dorpskernen gaat rijden op nu al onveilige lokale verbindingswegen, zoals de Torenstraat in Helvoirt, de Helvoirtseweg in Vught en de St. Lambertusstraat in Cromvoirt. Op 14 december 2021 hebben onze penningmeester en secretaris ten huize van de penningmeester in Helvoirt uitgebreid gesproken met een onderzoeker van de STAB. Hij bleek vooral zeer geïnteresseerd in de verkeersveiligheid van het Onderliggend Wegen Net (OWN). We zijn benieuwd wat van onze opmerkingen niet alleen over het OWN, maar ook over andere onderwerpen gekoppeld aan de N65 reconstructie, in het rapport van de STAB op 14 februari a.s. terecht komt.

Moge het een jaar worden waarin de Rechtbank ‘s-Hertogenbosch, afdeling bestuursrechtspraak, ‘gehakt’ maakt van de houding van het ministerie van VWS en het RIVM. Deze beide instanties beweren glashard dat alle relevante informatie over hoe verkeersgerelateerde fijnstof gemeten en berekend wordt, openbaar is en voor een ieder toegankelijk. Volgens hen bestaan er geen interne rapporten, die zij op basis van ons WOB verzoek aan het publiek zouden dienen te openbaren. Ook niet over de natuurkundig gezien onmogelijke (zelfs negatieve) meetwaarden die jaar in jaar uit structureel gerapporteerd worden. Het feit dat er aantoonbaar foutieve meetwaarden worden gerapporteerd heeft volgens hen nooit geleid tot interne rapporten om fundamentele fouten in de meetmethoden te voorkomen. Zou het werkelijk? De overheid lijkt in elk geval volledig tevreden met alle ‘groene vinkjes’ die het RIVM dankzij deze foute meetmethoden rapporteert en die de basis vormen voor het AERIUS model, hetzelfde model dat berucht is vanwege de stikstof crisis.  Op 15 december 2021 heeft de Stichting Comité N65 beroep ingediend tegen het Ministerie van VWS en het RIVM vanwege deze wat ons betreft nalatige houding.

Moge het tenslotte een jaar worden waarin onze volksvertegenwoordigers op alle niveaus eindelijk durven op te staan tegen de ‘voortdenderende’ overheid, die zich onaantastbaar voelt en schijnbaar met alles weet weg te komen. De overheid is er kennelijk van overtuigd dat een inhoudelijke onderbouwing voor ‘groene vinkjes’ niet nodig is. Geen volksvertegenwoordiger die er iets van durft te zeggen. En moge tenslotte een aantal lezers van dit stuk zich geroepen voelen onze inspanningen om een broodnodige verbetering van de heersende bestuurscultuur te realiseren, te ‘belonen’ met een vrijwillige financiële bijdrage. Dan wordt het ook voor de lege schatkist van onze Stichting een mooi jaar. Alle lezers een mooi 2022 toegewenst! Naast veel energie, kosten die procedures en onderzoeken voor nieuw en extra bewijsmateriaal ook veel geld. Doneer daarom fiscaal aftrekbaar op IBAN NL05RABO 0106494422 ten name van het Comité N65. Zie www.n65.nl onder Inschrijven.

1 Comment

Avarage Rating:
  • 0 / 10
  • Rob Remmers , 13 januari 2022 @ 08:56

    Beste lezer van het stuk van comité N65. Verdiep u in het totale oplossing die geboden wordt en laat u niet leiden door deze eenzijdige weergave. Daarnaast wil ik het bestuur van helvoirt.net verzoeken zich niet eenzijdig te laten gebruiken voor deze propaganda! Natuurlijk mag de mening van het comité gepubliceerd worden maar pas ook een hoor en wederhoor toe door de visie van de Provincie en RWS te publiceren. Helvoirt heeft recht op het totale verhaal. De aanpak van de N65 is namelijk hard nodig. Er gebeuren vele ongelukken en dat moet stoppen. Het levert zowel Helvoirt als Vught een veilige doorstroming op. Aan aan het comité het verzoek om zich te richten op realistische verbeteringen die er zeker mogelijk moeten zijn in het huidige ontwerp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *