Slider

Oprichting van Gogh nationaal park

HELVOIRT –  10 september 2019. Het college van burgemeester en wethouders heeft 2 september jongstleden besloten om deel te nemen aan de oprichting van Van Gogh Nationaal Park (VGNP).

Onze gemeente heeft een sterke binding met VGNP i.o. vanwege de aanwezige Van Gogh erfgoed locaties in Helvoirt. Gezien de directe ligging aan de natuurgebied Loonse & Drunense Duinen vormt gemeente Haaren een belangrijke toegangspoort tot Van Gogh Nationaal Park.

Van Gogh Nationaal Park
Het VGNP in oprichting is bedoeld als vliegwiel voor de gezamenlijke integrale ontwikkeling van natuur, landschap, cultuur en regionale economie. Het Van Gogh National Park kent vooralsnog geen duidelijk afgebakend gebied. Het kerngebied is gelegen tussen Tilburg-Waalwijk-Den Bosch-Helmond-Eindhoven.

Samenwerkingsverband
In de Stuurgroep Van Gogh National Park werken momenteel vertegenwoordigers van lokale en regionale overheidspartijen nauw samen met organisaties vanuit de toeristische branche, natuurbehoud en diverse maatschappelijk betrokken organisaties. Voor dit samenwerkingsverband heeft de provincie een kwartiermaker ter beschikking gesteld.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Milou Broks – de Laat van de gemeente Haaren, telefoonnummer 0411 62 72 82 of gemeente@haaren.nl.

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *