Slider1
slider2

Open kerk: Troost vinden zonder woorden

HELVOIRT – 10 juli 2023. We leven in benarde en onzekere tijden: de voortdurende oorlog in Oekraïne, veel mensen op de vlucht en hoe verder na de val van het kabinet?

Maar ook in de persoonlijke sfeer kan er sprake zijn van tegenslag, verdriet of ziekte. Het kunnen momenten zijn waarop we ons de vraag stellen waarom het leven is zoals het is en waarom we door moeten gaan. Dan gaan we op zoek naar troost. Maar waar vinden we die?

Mensen kracht geven als het leven pijn doet? Dat kan mét maar ook zonder woorden: door hen aan te raken en nabij te zijn als zij ons het hardst nodig hebben. Troost steunt op de hoop dat we verlies en verdriet te boven kunnen komen. Op het vertrouwen dat het leven betekenisvol is, hoe het uiteindelijk ook uitpakt.

Mensen putten al eeuwenlang troost uit het samen vieren van hun geloof. De eeuwenoude Sint Nicolaaskerk is daar een getuige van. Vieringen met woorden, liederen en rituelen die ons veerkracht geven en verbinden met elkaar. Dankbaar te zijn en eindeloos te vertrouwen in het leven. Stil te worden van binnen en te luisteren naar de stem van God. Troost te vinden zonder woorden.

Wilt u samen met ons deze troostrijke dienst vieren? U bent van harte welkom op zaterdag 15 juli in de Oude Sint Nikolaaskerk aan de Van Grevenbroeckstraat in Helvoirt. De aanvangstijd is 19.00 uur.

Download onze gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *