Sportpark De Zwaan blijft voor Helvoirt niet de favoriete plaats om te voetballen. In ‘winter wonderland’ Vinkel verloor Helvoirt met 3-2. Er gebeurde eigenlijk niet zo heel veel deze wedstrijd maar Helvoirt controleerde de wedstrijd wel en leidde ook verdiend met 0-1. Tot EVVC na ruim een uur spelen de gelijkmaker scoorde, toen ging het pas echt los. Floris de Laat zag 2x geel, 2 EVVC spelers kregen zelfs direct rood, en waren her en der de nodige overtredingen, gele kaarten en ook het publiek dat zich veelvuldig liet horen. Na de degradatie in 1999 en de nederlaag van vorig seizoen opnieuw dus een vervelende middag voor Helvoirt in Vinkel.
Ging het nu wel door of niet? Natte sneeuw, heel de dag, en al snel bleek dat voetballen in Helvoirt onmogelijk was. In Vinkel juist niet. Daar lag de grasmat er verrassend goed bij. Dus op naar Vinkel. EVVC had nog een rekening openstaan vanwege de het feit dat we thuis toch wel op een ‘lelijke’ manier hadden gewonnen. Andersom ook. Wij wilde juist de ‘lelijke’ 4-2 nederlaag van vorig seizoen uitwissen die voornamelijk tot stand kwam na vreemde arbitrale beslissingen. Dat moest Helvoirt overigens doen zonder Menno. De (gedeelde) topscoorder van de 2e klasse H keek met een hamstringblessure toe. Ook in het doel was het anders. Remco i.p.v. Jordy. EVVC koos meteen de aanval maar verder dan wat voorzetjes richting 1e of 2e paal kwam men niet. Helvoirt nam daarna de regie over. Toch was het pas wachten tot de 21e minuut voor de eerste kans. Collin zag z’n voorzet/schot via een been en doelman Coen van Lith net overgaan. Uit de corner bereikte Corné Nick die vrijstaand net naast kopte. Hoewel Helvoirt de betere ploeg was gebeurde er niet zoveel meer in de 1e helft. Alleen in de extra tijd kreeg Mark van Zoggel (kopbal voorlangs) namens de thuisploeg een kansje.
Ook na rust was het begin voor EVVC dat via Pim van der Doelen (van dichtbij over) dicht bij de 1-0 was. Het was daarna Helvoirt dat op 0-1 kwam. Rico, hij werd in de 1e helft al een paar keer onterecht afgevlagd, mocht, ondanks weer een vlagsignaal van de EVVC grensrechter, doorgaan. Hij bereikte vervolgens Collin die uit een moeilijke hoek van Lith in de lange hoek passeerde; 0-1. Ook nu gebeurde er niet zo gek veel, maar dat veranderde na de 60e minuut. Eerst redde Remco op een vrije trap van Gerwin van der Boom en poeierde Nick aan de andere kant een vrije trap van ruim 25 meter op de onderkant van de lat. Halverwege de 2e helft kwam EVVC op 1-1 via René van Santvoort die een vrije trap bij de 2e paal kon binnenlopen. De wedstrijd kwam los. Rico verraste bijna doelman van Lith van afstand en zag hij even later z’n broer na 71 minuten een 2e gele kaart krijgen na een lichte overtreding op van der Doelen. 4 minuten later was het echter weer 10 tegen 10. Mark van Zoggel gaf, bij een hoekschop van EVVC, een kopstoot aan Luke en kon dus vertrekken. En uit die corner ontstond vervolgens een scrimmage waar Jaap van Schaijk uiteindelijk profiteerde; 2-1. En na 78 minuten was het zelfs 9 tegen 10. René van Santvoort deelde een beuk uit aan Nick en ook hij kon met rood vertrekken. Even dreigde op het veld én de tribune de boel te escaleren maar dat gebeurde gelukkig niet. Maar het publiek ging wel, beetje, een rol spelen gedurende de 2e helft en ook het vele roepen van EVVC spelers bij overtredingen en of tikjes van onze zijde leverde ook nog vaak onnodige vrije trappen tegen of corners op. We gingen nu te veel mee in het spelletje van EVVC, desondanks bleef Helvoirt op jacht naar de 2-2 maar kreeg in de 93e minuut de genadestoot. Luke maakte na een uitbraak van EVVC hands in de 16. Hij kreeg geel en de strafschop werd door Gerwin van der Boom benut. Toch deed Helvoirt nog wat terug. De mee opgekomen Corné wist, na een goede actie van invaller Rens, de bal nog binnen te glijden maar niet lang daarna was het gedaan.
Verslag Jurgen HamersVolgende week speelt Helvoirt 2 duels. Eerst aankomende dinsdag een oefenduel (thuis!) tegen Oirschot Vooruit en volgende week zondag komt SC Helmondia naar Helvoirt toe. Tot volgende week.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *